Blazersensemble TenToon in Haarlem

In november zal het blazersensemble TenToon een vijftal concerten geven in de verschillende stadsdelen van Haarlem.

Deze concerten moeten worden gezien als een uitvloeisel van Haarlem Cultuurstad. Centraal staat de tentoonstelling over Leonardo da Vinci die volgende week zal worden geopend. TenToon zal muziek spelen die op de een of andere manier te maken heeft met Leonardo da Vinci.

In November 2018  zetten tien musici van TenToon ensemble -acht blazers, contrabassist en slagwerker- Leonardo Da Vinci in het zonnetje. Daarmee haakt het ensemble in op de grote tentoonstelling in Teylers Museum waar de meest veelzijdige en beroemdste kunstenaar uit de Renaissance dit najaar centraal staat.

In 2019 is het vijfhonderd jaar geleden dat de kunstenaar is overleden en overal ter wereld worden tentoonstellingen over de kunstenaar georganiseerd.  Geïnspireerd door de vele talenten van ‘homo universalis’ Leonardo Da Vinci heeft TenToon een programma samengesteld waarin de vele beroepen en talenten van Leonardo op ludieke wijze worden gepresenteerd.

TenToon trekt met dit programma door alle windstreken van Haarlem.

In elk stadsdeel staat een talent van Leonardo Da Vinci centraal en doet Haarlems talent mee aan het concert.

Haarlemse jongeren worden, in samenwerking met cultuurcentrum Hart-Haarlem, uitgenodigd om deel te nemen aan de concerten. Zij zullen samen met de professionele musici, de muziek van Hans Zimmer uit de film ‘The Da Vinci Code’ vertolken.

Op zaterdag 17 november komen alle talenten samen en vindt het Slotconcert plaats in de Philharmonie in Haarlem-centrum.

3 november 11.00u Haarlem Noord – Schoterhof, Plesmanplein 10
                           14.00u Haarlem West – De Blinkert,
Rockaertshof 66

10 november 11.00u Haarlem Zuid – Winkelcentrum Schalkwijk, Floridaplein 13
                           14.00u Haarlem Oost – Reinaldahuis,
Leonard Springerlaan 1

17 november 14.00u Centrum – Philharmonie Haarlem, Lange Begijnestraat 11

Speel je minstens 3 jaar een muziekinstrument en ben je ook dol op films, zoals The Da Vinci code? Dan zoeken wij jou! Doe op 3, 10 en 17 november 2018 mee als guest player met het professionele Tentoon ensemble en geef concerten in jouw stad, onder andere in de prachtige Philharmonie in Haarlem!

Dit is jouw kans om mee te doen! Geef je nu op door een e-mail te sturen naar info@tentoonensemble.nl

Hier de flyer!