Aanpassing Europaweg-Schipholweg

Werkzaamheden
Dura Vermeer start maandag 31 mei 2021 met het aanpassen van het kruispunt Europaweg-Schipholweg. Op het kruispunt wordt er een extra busbaan gecreëerd waardoor de rijbanen aangepast moeten worden (paarse pijl). Voor het autoverkeer zijn er in de nieuwe situatie nog twee rijbanen voor rechtdoor gaand verkeer (aangegeven met de blauwe pijlen). Verkeer vanaf de Buitenrustbrug heeft straks nog één rijstrook om rechtsaf te slaan naar de Europaweg (rode pijl in onderstaande afbeelding). Daarnaast verwijderen wij één oversteek voor fietsers en voetgangers aan de westzijde van de kruising (aangegeven met de rode kruisjes in onderstaande tekening). Ook passen wij de fiets- en voetpaden aan inclusief markeringen. Hier past Dynniq de verkeerslichten en lichtmasten op aan. Ook komt op dit kruispunt komt meer ruimte voor groen. De werkzaamheden nemen ongeveer twee weken in beslag.

Bereikbaarheid
Vanaf de Europaweg leiden wij het verkeer om naar de Amerikaweg om bij de Schipholweg te kunnen komen. Via de Europaweg is de kruising afgesloten. Doorgaand verkeer op de Schipholweg is gewoon mogelijk. Fietsverkeer is ook mogelijk langs het werk, middels bebording wordt aangegeven hoe ze moeten rijden. De bushaltes blijven in gebruik en de bussen blijven ook op dezelfde manier rijden. Nood-e n hulpdiensten maken gebruik van de busbaan om snel in Haarlem centrum te komen.

Hinder
De omleidingswegen worden via bebording aangegeven op verschillende routes richting het kruispunt van de Schipholweg-Europaweg. Het kan zijn dat u hierdoor iets langer onderweg bent.

Vragen tijdens de werkzaamheden?
Fred Heisterkamp, onze Gebiedsassistent, zal tijdens de werkzaamheden regelmatig op het werk aanwezig zijn. Fred heeft een kort lijntje met het projectteam zodat we snel kunnen schakelen en hij komt gelijk in actie wanneer er problemen zijn. Fred is bereikbaar op telefoonnummer 06-38066695 of via fred.heisterkamp@duravermeer.nl.

Contact
Heeft u naar aanleiding van deze brief vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Anouck Gaastra, de omgevingsmanager van Dura Vermeer, te bereiken op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur via 06-53599712 of via rogo@duravermeer.nl.

Meer informatie over dit project kunt u vinden op www.haarlem.nl/europaweg-schipholweg-kruising.