Afvalinzameling feestdagen

Afvalinzameling feestdagen en afsluiten containers

Dit jaar vallen de kerstdagen en oud en nieuw in het weekend waardoor er geen wijzigingen zijn in de afvalinzameling.

Kerstbomenactie

De kerstbomenactie is terug! Dit jaar organiseren gemeente Haarlem en Spaarnelanden weer de kerstbomenactie. Door de coronamaatregelen kon de kerstboomactie vorig jaar niet doorgaan.
Op 29 december 2021, 5 en 12 januari 2022 – tussen 12.30 en 16.00 uur – kunnen kinderen tot en met 15 jaar op diverse locaties in Haarlem oude kerstbomen brengen. Nieuw is dat kinderen dit jaar €0,10 cent extra per boom krijgen en er een extra inzamelingsdag is. Het doel van de actie is zoveel mogelijk te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan rondslingeren in de stad. Dat zorgt namelijk voor rommel, trekt ander zwerfvuil aan en is brandgevaarlijk. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost.

50 cent en een lootje
Per ingeleverde boom krijgen de kinderen € 0,50 en een lootje waarmee ze kans maken op de Superprijs van € 500,-. Deze hoofdprijs is bestemd voor een activiteit met de hele klas of voor een goed doel. Naast de hoofdprijs zijn er ook VVV-cadeaubonnen te winnen. Meer informatie is vanaf half december op de website van Spaarnelanden te vinden: www.spaarnelanden.nl/kerstbomenactie.

Feestdagenafval: papier en karton

Haarlemmers zijn goed in het scheiden van papier en karton van de rest van het afval. Per huishouden maar liefst 80 kilo per jaar! Goed voor het milieu. Want het restafval, nog altijd 51 kilo per huishouden, gaat immers naar de verbranding.

Elke kilo telt dus. Vooral in de gezellige decembermaand met al die cadeaus en dus veel verpakkingen van online bestellingen, cadeaupapier en kartonnen dozen. Hoe meer u daarvan apart inlevert, hoe meer nieuw papier en karton we ervan kunnen maken! En: des te feestelijker wordt december voor ons allemaal.

Tips voor december

• Maak het karton klein en plat zodat het in de container past.
• Zorg dat het papier en karton schoon en droog is.
• Wij werken hard om zo snel mogelijk te legen. Meld een volle container daarom aan ons en neem uw papier en karton nog even mee naar huis.
• Heel veel papier en karton? U kunt het ook gratis naar het Milieuplein brengen.
• Kijk op https://afvalwijzer.spaarnelanden.nl voor de dichtstbijzijnde papiercontainers of download de app.

Snoeiafval: hoe kleiner hoe beter

In deze periode wordt er weer veel gesnoeid in de tuin. We zijn blij dat dit snoeiafval massaal in de gft-containers terecht komt, zodat het gerecycled kan worden. Maak het snoeiafval met een snoeischaar klein zodat het goed in de gft-container past. Zo voorkomt u dat de containers verstopt raken, wat het inzamelen vermoeilijkt.
Grof tuinafval, zoals boomstronken en grote takken, mag niet in de gft-container. Dit kunt u naar ons Milieuplein brengen aan de Ir.Lelyweg 51 in Haarlem (geopend van ma t/m za van 8.00 tot 15.30 en di van 8.00 tot 20.00 uur). Of maak een via www.spaarnelanden.nl een afspraak op een door u gekozen tijdstip om het op te laten halen door Spaarnelanden.