Amarcord ontmoetingskerk

Pianoduo Amacord in de Ontmoetingskerk

Donderdag 16 mei treedt het pianoduo Amacord op in de Ontmoetingskerk. Zij spelen quatremain op de vleugel van de kerk.

Pianoduo Amacord bestaat uit Ivana Alkovic en Maarten den Hengst. Zij leerden elkaar kennen in café Amacord in Wenen, werden verliefd, een paar en later ook een pianistenechtpaar. Beide pianisten maakten al naam op de internationale podia voordat zij achter de piano samenkwamen.

Pianoduo Amacord is veelvuldig te horen in binnen- en buitenland. Ze gaven concerten in Sri Lanka, Frankrijk, Oostenrijk, Servië en Kroatië, en in Nederland op diverse podia, waaronder op het Pianoduo Festival en het Concertgebouw te Amsterdam.

Op 8 maart 2024 werd hun tweede album “Vienna, Theme & Variations” uitgebracht door

Zip Records. Op deze cd zijn werken te horen van componisten die verbonden waren aan Wenen. Wenen was toen cultureel centrum van Europa en is nu voor Amacord belangrijk omdat daar hun geschiedenis begon.

Amacord brengen 16 mei een ‘voorproefje’ van de cd, ze spelen werken van Brahms, Beethoven en Schubert, die op de cd terug te vinden zijn. Na afloop van het concert is het de cd te koop voor € 20,-

Donderdag 16 mei van 20.00-20.45 uur, de kerk is open om 19.30 uur. Toegang gratis, we vragen bij de uitgang wel om een bijdrage. Ontmoetingskerk, Frankrijklaan 4 Haarlem.