Bakkie doen

Kom ook langs voor een Bakkie in de Buurt

DOCK Haarlem organiseert regelmatig Bakkie in de Buurt: een bijeenkomst in de wijk waarbij medewerkers van DOCK Haarlem er op uit gaan met de Buurttuk of een bakfiets en de inwoners buiten ontmoeten voor een gesprek met een gratis kopje thee of koffie. Tijdens Bakkie in de Buurt kunnen bewoners gezellig een praatje komen maken, in gesprek gaan met de medewerkers over de behoeften in de wijk, maar ook andere buurtgenoten leren kennen. DOCK Haarlem werkt hierbij samen met diverse partners zoals Het Open koffie Huis die regelmatig voorziet in heerlijke verse soep, de Bibliotheek Zuid-Kennemerland die terugkerend aanhaakt voor een mooi verhaal door een verteller, Pré Wonen die ook vaker aanwezig is om vragen over wonen te kunnen beantwoorden, Diaconie van de Protestantse Gemeente Haarlem voor een stukje bezinning en de wijkraden om ook direct aanspreekbaar te zijn voor de inwoners. Bakkie in de Buurt wordt in diverse wijken in Haarlem Noord, Oost en Schalkwijk georganiseerd waarvan de data en updates te vinden zijn op www.facebook.com/dock.haarlem. Voor meer informatie over DOCK Haarlem kijk op: www.dock.nl/haarlem.

Waardevol
De opbouwwerkers van DOCK Haarlem zijn graag op de hoogte van wat er speelt zodat ze de wijk en de bewoners zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Opbouwwerker van DOCK Haarlem Daphne Smit: “Bakkie in de Buurt is een fijne, laagdrempelige manier om inwoners te ontmoeten. Niks hoeft, je mag gewoon een praatje komen maken, maar als je een serieus onderwerp wilt bespreken dan kan dat ook. Met een lekker kopje thee of koffie of een heerlijke kom soep voelen de mensen zich al gauw op hun gemak en ontstaan er hele waardevolle gesprekken. ‘Waardevol’ is hierbij een uiteenlopend begrip, zo worden er soms prachtige buurtinitiatieven geboren maar kan het ook zo zijn dat alleen een luisterend oor al genoeg is.” Buurtbewoner Emma die woonachtig is in Hof van Leijh waar Bakkie in de Buurt ook regelmatig georganiseerd wordt, geeft aan dat het voor haar vooral waardevol was voor het leren kennen van nieuwe mensen binnen dit nieuwbouwcomplex. “Door Bakkie in de Buurt kan ik makkelijk contact maken met andere buurtbewoners. Ik spreek hen nu ook regelmatig bij anderen activiteiten. Ik doe zelf liever niet mee, maar ik maak wel graag foto’s van de activiteiten. Mijn buren stonden een keer zo mooi op de foto, dat ik het heel leuk vond om de foto af te laten drukken en cadeau te doen.”

Kom langs
Wil je ook een praatje maken of jouw behoeften voor de wijk bespreken? Kom langs bij Bakkie in de Buurt:

  • Paus Leostraat – donderdag 12 en 19 mei van 15.00 tot 16.00 uur
  • Laan van Angers (rode flat) – vrijdag 13, 20 en 27 mei van 10.30 tot 11.30 uur.
  • Meerwijk – iedere dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur en donderdag op wisselende tijden.
  • Laan van Berlijn – iedere woensdag tot het eind van het jaar van 13.00 tot 14.30 uur.

Contact

Heb je behoefte aan een Bakkie in de Buurt in jouw wijk? Neem dan contact op met Daphne via telefoonnummer 06 59 96 65 05 en e-mailadres dsmit@dock.nl. Volg voor updates en meer data de Facebookpagina van DOCK Haarlem.