Burenhulp zoekt coördinator voor Molenwijk

Vacature Burenhulp-coördinator Molenwijk

Wat is Burenhulp?
Het project Burenhulp heeft als doel om de ouderwetse burenhulp weer nieuw leven in te blazen en buren in een straat meer in contact met elkaar te brengen. Op die manier gaan buren meer naar elkaar omkijken, iets voor elkaar doen of helpen met het vinden van professionele hulp waar nodig.

In Haarlem zijn inmiddels al zeven netwerken actief. Voor Molenwijk wordt nu gezocht naar een enthousiaste:

Burenhulp-coördinator (op vrijwillige basis, maximaal 4 uur per week)

 Wat doet een Burenhulp -coördinator in een wijk?
De coördinator gaat samen met de projectleider op zoek naar contactpersonen. In elke straat komt een contactpersoon die de Burenhulp stimuleert. De coördinator ondersteunt de contactpersonen en organiseert bijeenkomsten. Samen vormen deze contactpersonen en de coördinator het netwerk Burenhulp. De coördinator houdt de lijst van contactpersonen bij, organiseert bijeenkomsten met de contactpersonen (4 x per jaar), zorgt voor berichten in de wijkkrant en op de wijkwebsite, heeft af en toe contact met de wijkraad en neemt deel aan het stedelijke coördinatorenoverleg.

 

Waarom zou je willen werken als coördinator Burenhulp?
Als coördinator kun je veel betekenen voor anderen zonder dat het veel tijd kost. Werken als coördinator Burenhulp brengt je in contact met mensen in jouw wijk en stad, je netwerk in de sociale sector groeit en je komt veel te weten over zorg en welzijnswerk in Haarlem.Wie zoeken wij?

Heb jij het hart op de goede plaats en vind je Burenhulp belangrijk? Ben je praktisch, sociaal en handig met de computer? Stap je makkelijk op andere mensen af en kun je bijeenkomsten organiseren? En woon je in Molenwijk? Dan ben jij degene die we zoeken!

Wat bieden wij?
De projectleider biedt intensieve begeleiding bij de opstartfase en zolang als dat wenselijk is.

De project assistent biedt praktische ondersteuning (sociale kaart, informatiemappen, teksten voor wijkkrant en website) en we bieden scholing aan alle coördinatoren.

In het coördinatorenoverleg worden ervaringen en tips uitgewisseld. Je kunt jouw uren flexibel indelen. Ook is er een onkostenvergoeding.

Meer informatie: www.burenhulphaarlem.nl

Voel je je aangesproken of heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar margovandenberg@burenhulphaarlem.nl of bel met de projectleider Margo van den Berg tel. 0644576819.