BuurtBLIK zoekt deelnemers

BuurtBLIK is een filmproject voor en door 70-plussers. Zij maken zelf video’s over activiteiten voor ouderen in Haarlem. Op 29 mei start er weer een nieuwe groep deelnemers met filmen.

Wat is BuurtBLIK?

Met BuurtBLIK gaan 70-plussers met camera en microfoon op onderzoek uit naar  activiteiten in Haarlem. Ze maken een ‘uitagenda’ in beeld.  Het is een filmproject voor en door 70-plussers. Met als doel ouderen in Haarlem een wegwijzer te bieden naar activiteiten en ontmoetingen die bij hen passen.
 
Tijdens de pilot van het project in 2017 bleek dat het maken en tonen van de films voor de deelnemers van grote waarde was. Naast het feit dat er nieuwe ontmoetingen en vriendschappen ontstonden en velen hun weg vonden naar activiteiten, gaven de deelnemers aan dat het van groot belang voor hen was dat ze weer ‘meetelden’. Ze werken actief aan het doel een zinvolle oude dag mogelijk te maken voor anderen. Hun onderzoek daarin leggen ze vast op film en dit biedt een wegwijzer voor anderen. Daarmee zijn ze reiziger én gids. En hebben ondertussen een hoop plezier samen. Want voor iedereen is het nieuw en spannend. Ook hierin zijn ze gids: het ervaren van een drempel en tóch gaan.