Buurtonderzoek en Oasis Games in Molenwijk

Ongeveer 25 studenten van de opleiding Social Work van het ROC Nova College in Haarlem zijn op donderdag 2 februari jl. begonnen met de serieuze voorbereidingen voor het te houden motivatieonderzoek ‘Dromenvangers’ in Molenwijk.

Het doel van het programma is om de dromen en ambities van de inwoners en ondernemers naar boven te halen, te begrijpen hoe de bewoners van Molenwijk hun wijk in de naaste toekomst zien; waar zij behoefte aan hebben en hoe ze zelf kunnen bijdragen aan de verbetering van de wijk.

De studenten hebben in de ruimte van de wijkraad Molenwijk hun eerste “lessen” gekregen ter voorbereiding op de interviewrondes, die zij in maart in de wijk zullen gaan houden. Het doen van dit buurtonderzoek is voor de studenten een onderdeel van hun studie; ze worden begeleid door hun docenten en door medewerksters van Elos, de organisator van de Oasis Games.

Hierbij een oproep aan de bewoners van onze wijk: in maart kunnen op donderdagmiddag studenten bij u langs komen met een vragenlijst. Zij dragen een badge, waarop duidelijk te zien is, dat zij actief zijn op verzoek van de wijkraad.

Als ze bij u aanbellen, neem dan even de tijd en geef antwoord op de door hen gestelde vragen. Onze wijk kan er alleen maar beter van worden, als u aangeeft, wat er bij u leeft en welke verbeteringen u zou willen zien.

De uiteindelijke uitvoering van de Oasis Games zal plaatsvinden na het buurtonderzoek. Het idee achter de Oasis Games is te bewijzen, dat als je echt iets wilt, een droom hebt, je die (bijna) altijd kunt verwezenlijken. Als je maar eerst gelijkgestemden zoekt – en vindt –, mede-enthousiastelingen, samen een sneeuwbaleffect in gang zet, en aan de slag gaat. Dan lukt het om in een heel korte tijd iets moois te creëren, en dat gaan we in Molenwijk dus ook doen! Meer informatie vindt u op de site van BEMM.

De studenten zijn erg enthousiast begonnen!

Wij, als wijkraad, houden u zoveel mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen van het buurtonderzoek.