Doneer schoenen

Inzameling tweedekans sportschoenen

Een aantal van de 30 partners van de Haarlemse Alliantie Tegen Kinderarmoede (HATKA), slaan de handen ineen en zamelen tweedekans sportschoenen in op verschillende locaties in Haarlem en omstreken.
Alle kinderen moeten onbezorgd kunnen sporten en bewegen. Goede spullen zijn daarbij broodnodig. Vooral geschikte schoenen zijn belangrijk. Nieuwe sportschoenen zijn duur en kinderen groeien er snel uit. ShareLocal, Doopsgezind Haarlem, de diaconie van de Lutherse kerk en het Jeugdfonds Sport & Cultuur trekken de kar voor dit duurzame project.

Wie nog goede voetbalschoenen, dansschoenen, waterschoenen, paardrijlaarzen of andere sportschoenen over heeft, kan deze in de periode van 1 juni tot 31 juli inleveren. Alle maten en type schoenen die helemaal heel en schoon zijn mogen in Haarlem gebracht worden naar de Doopsgezinde gemeente, Wijkcentrum De Ringvaart, De Koninklijke HFC, Mariakerk, Basisschool de Wijde Wereld, De Dreefschool, De Koorschool en De Jopenkerk. In Bloemendaal naar De Josephschool, in Overveen naar De Julianaschool en in Santpoort-Noord naar De Bosbeekschool.

Van 1 augustus tot zeker eind september worden de sportschoenen aangeboden in Speeltuin De Papegaai, Jac. van Looystraat te Haarlem (oost). Iedereen die hier behoefte aan heeft kan daar tijdens de openingstijden van de speeltuin gratis sportschoenen uitzoeken.