Droom voor je buurt

Wil je ook graag een buurtmoestuin, een speeltuin of een kunstproject in je wijk opzetten? Of heb je een ander idee voor je buurt? Dan is het nu tijd voor actie! Kern met Pit daagt je uit om binnen een jaar deze droom te verwezenlijken. Maar hoe krijg je dat voor elkaar, hoe kom je aan geld? Hoe kom ik aan extra handjes? Hoe regel ik een vergunning bij de gemeente? Kern met Pit helpt jou, met 200 KNHM-adviseurs door het hele land, om aan de slag te gaan. Je krijgt een eigen adviseur, je kunt gratis workshops volgen en je hebt de mogelijkheid om je (online) netwerk uit te breiden of de expertise van ingenieursbureau Arcadis in te zetten. En lukt het je om samen met je buurtgenoten het project binnen een jaar uit te voeren? Dan
krijgen jullie 1000 euro én het predicaat Kern met Pit.

Hoe werkt Kern met Pit?

1 – Schrijf je in
Inschrijven kan tot en met 31 oktober 2019. Iedereen die graag iets moois van zijn of haar buurt wil maken en daar een goed idee voor heeft, kan zich gratis aanmelden via de website www.kernmetpit.nl.
Inspiratie nodig?
Kijk eens op onze website, daar staan alle projecten van afgelopen jaren.
2 – Selectie per provincie
Per provincie is er een maximum aantal projecten dat kan meedoen. Na je inschrijving nemen we indien nodig contact op voor aanvullende informatie. Je krijgt in december te horen of je bent geselecteerd voor Kern met Pit. Als je bent toegelaten, word je uitgenodigd voor de Kern met Pit-dag in januari. Hier doe je kennis en inspiratie op voor jouw project, volg je workshops en kom je in contact met je adviseur van KNHM foundation en andere Kern met Pit-deelnemers.
3 – Aan de slag
Op 18 januari 2020 komen alle projecten samen op de provinciale Kern met Pit-dag. Daarna ga je aan de slag om samen met je buurt je droomproject waar te maken. Kern met Pit helpt jullie het doel te bereiken. Bijvoorbeeld met een eigen adviseur die ook bij jullie langskomt, gratis workshops, expertise van ingenieursbureau Arcadis, een eigen pagina op de website en extra PR en media-aandacht voor je buurtinitiatief.
4 – Feest!
Is het binnen een jaar gelukt om jullie droom voor te buurt waar te maken? Dan beloont KNHM foundation het project met 1000 euro en het predicaat Kern met Pit tijdens een feestelijke bijeenkomst. En dan maak je ook nog kans op de Gouden Pit, ter waarde van 3000 euro!

Hier de flyer met meer informatie