Duo NIM 14 december

Het volgende concert van ‘Muziek in de kerk’ staat voor de deur, nl. op 14 december. We verwachten dat het weer een bijzonder concert zal worden. Er treden 2 jonge vrouwen op onder de naam Duo Nim. Duo Nim bestaat uit Aina Font, saxofoniste en Diana Sanz, celliste. Ze zullen werken spelen van Marin Marais, Heitor Villalobos, Maurice Ravel, José Elizondo en Nikolai Kapustin. Daarom alleen al wordt het een bijzonder concert: de combinatie van een cello en saxofoon is niet alledaags en de componisten die te horen zullen zijn, zijn ook bijzonder.

Daar komt bij dat het gaat om goede musici. Beide vrouwen hebben, hoewel ze jong zijn, al een hele carrière achter de rug. Zo heeft saxofoniste Aina, na haar studie in Zaragoza verschillende masterclasses gedaan, heeft ze muziekprijzen gewonnen in Boedapest, Cuanca, Andorra, heeft ze opgetreden tijdens het Grachtenfestival, in het Concertgebouw, Carré, het Muziekgebouw aan het IJ en op diverse andere plaatsen in Nederland.

Celliste Diana heeft in Madrid gestudeerd, heeft opgetreden in verschillende Europese landen en in Nieuw Zeeland. Ze speelt in verschillende orkesten en kamermuziekensembles.

Aina en Diana hebben elkaar leren kennen tijdens hun Masteropleiding in Amsterdam, ze hebben toen Duo Nim opgericht. Als Duo Nim zoeken ze steeds naar mogelijke combinaties van muziekinstrumenten. En als Duo wonnen ze een belangrijke Franse muziekprijs.

Welkom op donderdag 14 december om 20.00-20.45 uur. Voor koffie of thee kunt u vanaf half acht in de kerk terecht. Zoals altijd vragen we bij de uitgang een bijdrage.

Graag tot ziens op de 14e, Groet, Ineke (namens Muziek in de kerk)