Eerste hulp buurtinitiatieven

Eerste Hulp bij Buurtinitiatieven
Heb je een goed idee en ben je opzoek naar advies of ondersteuning bij het organiseren van een activiteit in jouw buurt? Meld je aan bij de opbouwwerkers van DOCK Haarlem en Haarlem Effect voor Eerste Hulp bij Buurtinitiatieven. Er gingen je al veel bewoners voor, bijvoorbeeld met het vergroenen van de straat, het organiseren van een kunstroute door de wijk en het maken van een muurschildering. De opbouwwerkers kunnen je ook ondersteunen bij het aanvragen van een leefbaarheidsbudget bij de gemeente. Kijk voor meer informatie over DOCK Haarlem op: www.dock.nl/haarlemen voor Haarlem Effect op: www.haarlemeffect.nl.

Maak het verschil
Jouw initiatieven zijn belangrijk: want samen creëren we een fijne buurt en zorgen we voor meer verbinding in Haarlem. Opbouwwerker van DOCK Haarlem Anouk Bliek die ook betrokken is bij Eerste Hulp bij Buurtinitiatieven legt uit: “Een buurtinitiatief kan bijdragen aan de leefbaarheid in een straat of buurt. Als jij iets organiseert waar je buren op af komen, leer je elkaar kennen en zul je elkaar in de toekomst sneller gedag zeggen. Als je elkaar beter leert kennen, zul je ook sneller, indien dit nodig is, een beroep op je buren durven te doen. Dit alles zorgt ervoor dat je fijner samen leeft in jouw flat, straat of buurt. Een mooi buurtinitiatief kan het verschil maken.”

Samenwerking
Onlangs klopten bewoners vanuit Genootschap Oud Schalkwijk Haarlem aan bij DOCK Haarlem, omdat ze graag een middag wilden organiseren over de geschiedenis van Schalkwijk. Anouk vertelt: “We hebben met de bewoners gezeten en gekeken hoe wij hun initiatief het beste konden ondersteunen. Wat ze nodig hadden was een ruimte om de bijeenkomst te laten plaatsvinden en zo stelden we een ruimte beschikbaar. Verder is er samen met hen een flyer gemaakt, is er koffie en thee door DOCK gefaciliteerd en hebben we de bijeenkomst gezamenlijk uitgevoerd. Er kwamen maar liefst 80 bewoners naar de bijeenkomst! Het was een zeer geslaagde middag en we hopen dat we deze succesvolle samenwerking kunnen voortzetten.”

Contact
Wil je meer informatie of heb je een idee voor een initiatief? Neem contact op via onderstaande gegevens:


VanHier Haarlem 

Vanaf 1 juli maken DOCK Haarlem en Haarlem Effect onderdeel uit van VanHier Haarlem. Deze coöperatie bestaat verder uit Leger des Heils, perMens, Stichting Ontmoeting en Zorgbalans. Samen met partners en inwoners in de stad gaan wij de opdracht Gewoon in de Wijk organiseren en uitvoeren. De nieuwe werkwijze zal starten vanaf 1 januari 2023.