Geld voor goede plannen van bewoners

Geld voor goede plannen van bewoners

Ook dit najaar trekt de gemeente extra geld uit voor mooie plannen van Haarlemmers voor hun wijk. Iedereen kan vanaf half september een idee indienen. Bewoners van Schalkwijk en Haarlem Oost mogen stemmen welk plan voor hun buurt geld krijgt om te worden uitgevoerd.

In Schalkwijk gaat het project nu voor de derde keer van start. Oost doet dit jaar voor het eerst ook mee. In Schalkwijk is in totaal € 100.000 beschikbaar. In Oost € 75.000.

Zo werkt het

In de 1e ronde mag iedereen een plan indienen. Buren, wijkbewoners, schoolklassen, jongeren, iedereen met een goed idee voor de buurt mag meedoen. Bewoners mogen het alleen indienen, of samen met buren, wijkbewoners, medescholieren of vrienden. Het gaat om plannen waar minimaal € 3.000 nodig is.

Bewoners die hulp nodig hebben bij het maken van het plan kunnen langskomen bij een van de speciale idee-spreekuren in de wijk.

De plannen komen op een speciale website. Iedereen kan zijn of haar favoriete plannen een like geven. Heeft een plan 50 of meer likes? Dan gaat het door naar ronde 2. Daarin bekijkt de gemeente of het echt kan worden uitgevoerd.

In de 3e ronde mogen bewoners stemmen welke plannen het geld krijgen. Iedere inwoner van Schalkwijk en Oost van 16 jaar of ouder krijgt een persoonlijke stemcode thuis. Inwoners van Schalkwijk mogen stemmen op de plannen voor Schalkwijk. En inwoners van Oost stemmen op de plannen voor Oost. De gekozen ideeën moeten in 2024 worden uitgevoerd.

Schalkwijk aan Zet

Voor Schalkwijk stelt de gemeente in totaal € 100.000 euro beschikbaar. Voor ieder van de 4 wijken € 25.000. Er kunnen plannen worden ingediend voor minimaal € 3.000 en maximaal € 25.000 euro. Het plan moet passen bij 1 van deze 3 thema’s:

• Nieuwe buren: plannen om huidige en nieuwe bewoners op een fijne manier met elkaar in contact te brengen.

  • Jong in Schalkwijk: plannen om kinderen en jongeren de tijd van hun leven te geven in Schalkwijk en ze hun talenten te laten ontwikkelen.
  • Nieuwe ontmoetingen: plannen om bewoners van alle generaties meer met elkaar in contact te brengen.
  • Oost aan ZetVoor Haarlem Oost is in totaal € 75.000 beschikbaar. Voor Amsterdamse Buurten/Slachthuisbuurt
    € 40.000, voor Parkwijk/Zuiderpolder/Penningsveer € 25.000 en voor Scheepmakerskwartier/Sportheldenbuurt € 10.000. Ook hier geldt dat het minimale budget € 3.000 is.Het plan moet passen bij 1 van deze 3 thema’s:
  • Jong in Oost: plannen om kinderen en jongeren de tijd van hun leven te geven in Haarlem Oost en ze hun talenten te laten ontwikkelen
  • Nieuwe buren: plannen om oude en nieuwe bewoners op een fijne manier met elkaar in contact te brengen
  • Gezond door Oost: plannen om lekker buiten te bewegen en goed te eten.Doe mee: maak van uw droom een plan!Schalkwijk aan Zet gaat op 16 september van start, Oost aan Zet op 23 september. Dan gaan ook de speciale campagnewebsites de lucht in:
  • www.schalkwijkaanzet.nl voor Schalkwijk
  • www.oostaanzet.nl voor Haarlem-Oost.Nu al meer informatie? Kijk dan op www.haarlem.nl/wijk-aan-zetVoor meer informatie kijk op: www.haarlem.nl