Goed plan voor Schalkwijk? Grijp je kans!

— Laat van je horen voor 18 oktober —

Op zaterdag 18 september is de tweede editie van Schalkwijk aan Zet gestart, het experiment met een wijkbudget. Je kan nog tot en met 17 oktober plannen indienen voor een straat, wijk of je buurtbewoners. Elk idee dat de wijk mooier, groener, gezelliger of leuker maakt is welkom.

De gemeente stelt een budget van 70.000 euro beschikbaar. In december 2021 kiezen alle Schalkwijkers van 16 jaar en ouder welke plannen volgend jaar worden uitgevoerd.

Vorig jaar werden maar liefst 94 plannen ingediend; 13 daarvan zijn nu in uitvoering.

Kan jij een budget gebruiken om echt iets voor Schalkwijk te doen? Een sporthonk, een hiphopfestival of een wekelijkse burenkoffie? Of liever een paar extra bomen in de straat of een muurschildering op de zijkant van je flat? Doe mee en zet je plan op www.schalkwijkaanzet.nl. Wie weet wordt jouw plan in 2022 uitgevoerd!

En, o ja: heb je zelf geen plan maar zie je op de website wel een plan staan dat je door wil laten gaan naar de stemronde: like het plan dan! Dat kan tot en met 24 oktober. Met 50 likes of meer gaat een plan door naar de volgende ronde.

Hulp nodig? We hebben nog 3 mogelijkheden voor je om live met iemand van Team Schalkwijk aan Zet te spreken:

  • Op donderdag 7 oktober van 19.00-20.00 uur in De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98
  • Op woensdag 13 oktober van 15.30-17.00 uur in Centrum Schalkwijk (voor de HEMA)
  • Op donderdag 14 oktober van 19.00-20.00 uur in de wijkraadskamer, Nederlandlaan 226.

Liever per mail? Stuur je bericht naar schalkwijkaanzet@haarlem.nl.