Het Shantykoor VOC

Winkelcentrum Schalkwijk
Zaterdag 11 mei 2019 – aanvang: 12.30 uur

Welkom aan boord bij shantykoor VOC uit Vijfhuizen. De naam staat voor Vijfhuizen Ons Chanteykoor. De bemanningsleden vormen een gezellige vriendenclub van zo’n 50 man. Aan het roer staat dirigent Ingrid Prins.

Samen met twee van de zes accordeonisten zijn zij de enige dames aan boord. Samen met de mannen gaat ook voor hen geen zee te hoog en reken maar dat de dames hun mannetje staan! Elk optreden is steeds weer een feestelijke gebeurtenis. Met veel humor worden de liederen gezongen en in een groot aantal gevallen ook uitgebeeld. Liederen waarin het leven aan boord wordt bezongen, evenals de avonturen in de havenkroegen. Het repertoire van het koor bestaat uit zo’n 120 nummers zodat er voor ‘elck wat wils’ is. Shantykoor VOC zingt meerstemmig: tenor, bariton en bas. Naast de accordeons is er muzikale ondersteuning van slagwerk en andere instrumentaria.. Hier de flyer.

Het concert begint om 12.30 uur en zal plaatsvinden op het plein voor de voormalige V&D in het winkelcentrum Schalkwijk.

Toegang is gratis