Initiatievencafé 2023

Vrijdag 6 oktober 2023 vindt weer een Initiatievencafé plaats waarbij Gemeente Haarlem initiatiefnemers een podium biedt hun initiatieven te presenteren. Dit keer verbinden we het café aan hét regionale evenement C the Future, welke op 6 en 7 oktober plaatsvindt op het MAAK-terrein en in de 3D Makers Zone, in de Waarderpolder.

Als stad en regio staan we voor verschillende uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en circulariteit. De grootste kansen liggen in de maakindustrie, kunststoffen, consumentenartikelen, bouw en voedselindustrie. Heb jij ideeën voor de toekomst van Haarlem en regio? Hoe kan jouw product, idee of dienst bijdragen en wat heb je nodig om dat te realiseren? Kom pitchen en ontvang tips en feedback van aansprekende ondernemers. Maak na afloop kennis met het grote bedrijvennetwerk uit de regio.

Ter inspiratie kan je denken aan initiatieven rondom het tegengaan van de plastic soup, langer gebruik van meubels, eerlijker verdeling van gezond voedsel, robotisering en het hitte-en waterproof maken van de stad. Alle thema’s en ideeën zijn welkom.

Voor de meest innovatieve pitch is een geldprijs te winnen, die je kan helpen je idee een stap verder te brengen.

Het Initiatievencafé

Tijdens het Initiatievencafé pitchen Haarlemmers hun idee. Zij vertellen hoe zij Haarlem nog mooier, duurzamer of socialer willen maken om in te wonen, werken of verblijven en welke hulpvraag ze hierbij hebben. De aanwezigen kunnen luisteren, vragen stellen, inspiratie opdoen en initiatiefnemers helpen met hun vraag. Doel is initiatiefnemers, ondernemers, Haarlemmers en belangstellenden uit de (regio)gemeenten samen te brengen en elkaar verder te helpen.

Aanmelden om te pitchen

Een initiatief pitchen, luisteren of netwerken? Iedereen kan zich gratis aanmelden door een e-mail te sturen naar initiatief@haarlem.nl. Aanmelden voor het pitchen kan tot 21 september 2023.

Als je wil pitchen tijdens het Initiatievencafé ga je gratis deelnemen aan de training Pitchen met Passie door Paul Bierman. Datum voor deze training is maandag 25 september van 13.30 – 17.00 uur. Omdat we meer pitchaanmeldingen ontvangen, dan dat er plaats is in het programma, wordt tijdens de pitchtraining een selectie gemaakt.

Wat: Initiatievencafé

Wanneer: Vrijdag 6 oktober 2023

Hoe laat: Van 16.00–17.00 uur pitches en van 17.00–18.00 uur regionale netwerkborrel

Waar: 3D Makers Zone, Oudeweg 91-95, 2031 CC Haarlem

Aanmelden: initiatief@haarlem.nl

C the Future heeft de hele dag een gevarieerd programma rond skills, innovatie, circulaire maaktechnieken en digitalisering. Met demo’s, lezingen en workshops. Kom voor het initiatievencafe al naar C the Future en bestel hier je gratis ticket met code MAAK2023

eventbrite.com/e/tickets-c-the-future-677251225647