Jazz op de zondagmiddag Winkelcentrum

24 februari 2019
Naast de serie ‘Schalkwijk Klassiek’ en ‘Schalkwijk on Tour’ presenteert De Stichting Culturele Activiteiten Schalkwijk nu ook ‘Schalkwijk goes Jazz’.

Het komende jaar zal op een aantal zondagmiddagen om 14.00 een jazz concert worden gegeven op het plein voor de voormalige V&D.
De aftrap zal aanstaande zondag, 24 februari, worden gegeven met het optreden van Vondelier.

Vondelier is als een aangename wandeling door de zomerse polder. Fluitekruid groeit langs de lommerrijke paden terwijl de zwaluwen hoog over het veld gieren. Het is vertrouwd, maar toch avontuurlijk. Dit kwartet maakt muziek die het leven in al haar aspecten viert en waar de liefde van af spat.

Een samenwerking tussen de Nederlandse dichter Mark Opfer en contrabassist William Barrett leidde tot de oprichting van Vondelier. In het ensemble komen spannende jazz composities en lyrische Nederlandstalige teksten samen. Deze worden vertolkt door zangeres Laura Dooge, ingebed door de gitaristen Gijs Idema en Linus Eppinger, aangevuld met bassist William Barrett.

U kunt genieten van Nederlandstalige luisterjazz, waar je bij kunt wegdromen en wees voorbereid op melodieën die dagen in je hoofd blijven rond zingen.

Laura Dooge zang
Gijs Idema gitaar
Linus Eppinger gitaar
William Barrett contrabas en composities
Mark Opfer teksten

Toegang: gratis

Het concert begint om 14.00 en zal plaatsvinden op het plein voor de voormalige V&D.

Dit concert is tot stand gekomen in samenwerking met het winkelcentrum Schalkwijk, Stichting Culturele Activiteiten Schalkwijk(SCAS), het Conservatorium te Amsterdam.