Kap van 151 bomen

Petitie   —

Verspreid door Haarlem staan 151 bomen die de gemeente wil kappen. Veel van die bomen zijn waardevol of monumentaal, de leeftijd varieert van 81 jaar tot 170 jaar. De bomen zijn voor de stad en klimaat vaak waardevol.

Zie  Kaart

De bomen zijn een herkenningspunt, vaak beeldbepalend ook. Ze hebben een gunstig effect op klimaat, houden de stad wat koeler, belangrijk voor de leefbaarheid. Vogels zitten op de takken, de insecten in de boom zijn een voedselbron voor vleermuizen.

Teken de petitie Beter Onderzoek

Doel petitie

We willen de gemeente oproepen een second opinion te laten doen voor deze bomen. Het gaat tenslotte om onvervangbare bomen. De gemeente moet per boom ook duidelijkheid geven over de waarde voor leefbaarheid in de stad, het klimaat, hoe beeldbepalend de bomen zijn en de maatregelen onderzoeken tot behoud van de boom.

Geef ze eens wat voedsel

Veel van deze 151 bomen zijn er matig of slecht aan toe. Dat kan allerlei oorzaken hebben, soms is het een kwestie van te weinig voedingsstoffen in de bodem. In een stad is dat vaak na 50 jaar behoorlijk op. Voedingsstoffen geven is goedkoop en kan snel effect hebben op de conditie.