Kennisoverdracht groengroepen

De groengroep van Molenwijk heeft op woensdag 1 augustus een bezoek gebracht aan de collega’s van Europawijk. Deze laatste groep werkt iedere woensdag in het heempark langs de Europaweg. Voor een enkeling was dit de eerste keer dat zij in dit park kwamen en dat was een ware “eye-opener”. Wat een prachtig gebied, eigenlijk zo dicht bij een drukke verkeersader, maar daar merk je bijzonder weinig van. Je waant je in een groot park. De opzet is heel divers: van vlakke stukken tot wat hogere gebiedjes, waterrijke plekken en juist droge stukken. En elk stuk met zijn eigen begroeiing. Dat wordt allemaal vakkundig onderhouden door vrijwilligers, die hier met ongeveer twaalf man en vrouw sterk elke week bezig zijn!

De groep Molenwijkers, die pas sinds begin dit jaar aan de slag is, en tot nu toe één keer per maand in het groen werkt, heeft tijdens deze ochtend heel veel opgestoken van de kennis die bij de Europagroep aanwezig is. En we mogen daar gebruik van (blijven) maken. Er is aangeboden om met raad en daad assistentie te verlenen, daar waar we dit nodig hebben.

De Molenwijkgroep wil aan het werk in het Middengebied. Dit was opgezet volgens een speciaal plan, waarvan we nu de tekeningen aan het achterhalen zijn. Dan wordt er bekeken, of we dit mooie deel van onze wijk weer in de oude glorie terug kunnen brengen, met veel oog voor de insecten, bijen en gevogelte. Maar ook moet het een stukje natuur worden, waarvan de bewoners van de omliggende flats kunnen genieten.

Heel veel dank aan onze vrienden in Europawijk, die zo veel enthousiasme op onze groep hebben overgedragen; we gaan aan de slag! We kunnen nog meer handjes gebruiken. Aanmelden kan via: info@wijkraadmolenwijk.nl.