Koningsdag Vrijmarkt in Schalkwijk

Update: Wij hebben nog enkele kramen beschikbaar.

Dus schrijf u snel in want OP=OP.

Stuur een mail naar  vrijmarktschalkwijkinfo@gmail.com met uw naam en telefoonnummer.

Wij sturen u dan een mail terug met onze bankgegevens. Wanneer u het geld heeft overgemaakt en wij het hebben ontvangen krijgt u een  mail van ons met een plattegrond en nummer van uw kraam.
De sluitingsdatum is 20 april.


Op vrijdag 27 april is er weer Koningsdag Vrijmarkt bij Centrum Schalkwijk, op het Californiëplein. Dat is de locatie waar normaal gesproken de dinsdagmarkt wordt gehouden. Ook zijn er uiteenlopende gratis activiteiten, zoals schminken voor kinderen, een open podium met live optredens, demonstraties, een springkussen en de drumband “Blij met Muziek”.

Iedereen is welkom en mag meedoen. Parkeren is gratis voor bezoekers en deelnemers aan de vrijmarkt.

Kraampje reserveren

Ook dit jaar zijn er weer kraampjes te huur. De huurprijs hiervoor is  € 17.50 per stuk. U kunt reserveren via
deze link
of op woensdag 4 april of donderdag 5 april langskomen in wijkcentrum de Ringvaart om een kraam te reserveren en direct contant te betalen (geen pin). Van 19.00 tot 20.00 uur bent u welkom in het wijkcentrum, aan de Floris van Adrichemlaan 98.

Spelregels vrijmarkt

Dit jaar mag iedereen, op de aangewezen plekken, gaan zitten waar men wil. In verband met de veiligheid mag u uw auto, bakfiets e.d. niet bij de kraam parkeren.  Zelf bereid en meegenomen voedsel en non-alcoholische drankjes zijn toegestaan, maar alleen voor eigen gebruik.

Vanzelfsprekend is er een EHBO-stand aanwezig en is het gebruik van de toiletten gratis.

Oranje kleding

De kleur oranje staat natuurlijk voor de achternaam van ons koningshuis Van Oranje Nassau. Heel veel mensen dragen daarom op Koningsdag oranje kleding of een oranje sjaal of hoed. Ook rood-wit-blauw, de kleuren van de Nederlandse vlag, zie je veel op Koningsdag. Veel mensen hangen op die dag een oranje wimpel aan hun vlag. Ook worden er wel rood-wit-blauwe vlaggetjes op de wangen getekend. Oranje kleding dragen is natuurlijk niet verplicht, maar het is een gewoonte geworden dat mensen op Koningsdag veelal de kleur oranje dragen.

LET OP Om 15.00 uur zullen we meest feestelijk geklede bezoeker of deelnemer een leuke attentie aanbieden.

Waar en wanneer

Koningsdag Vrijmarkt: vrijdag 27 april 2018, van 7:00 uur – 16:00 uur, Centrum Schalkwijk, parkeerterrein Californiëplein.
Een kraam reserveren: kan woensdag 4 april of donderdag 5 april, van 19.00 -20.00 uur in wijkcentrum de Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98.

Voor meer informatie en/of updates verwijzen wij u naar de website van de 4 wijkraden www.wijkradenschalkwijk.nl

En ook website Winkelcentrum Schalkwijk.

Info Haarlem hier over andere locaties en wegafsluitingen.