Lof voor rondleiding Vogelhospitaal

Foto: een kijkje bij de vliegkooi. Foto: Vogelhospitaal).

— Maandag 14 september 2020 —

Grote waardering voor rondleiding Vogelhospitaal

HAARLEM-NOORD – De waardering was des te groter ondanks de kleinschaligheid van het ‘open huis’. Met alle tijdsloten tot de nok toe gevuld, was de door corona beperkte bijeenkomst zaterdag 12 september een succes.

“De belangstellenden vonden het fantastisch om tijdens coronatijd toch persoonlijk rondgeleid te mogen worden,” vertelt secretaris Nancy Bromet. “Er werden veel vragen gesteld en er is verhoudingsgewijs meer gedoneerd dan tijdens onze normale open dag. Er zijn veel lootjes, zelfgebakken taart en door de vrijwilligers gehaakte beestjes verkocht.”

Stichting Dierenlot verdubbelt de opbrengst van circa 1350 naar 2550 euro. Is dat genoeg om het nog een tijd ‘uit te zingen’? “Eigenlijk niet, want op jaarbasis hebben we ongeveer 200.000 euro nodig. We krijgen van alle omringende gemeenten bij elkaar zo’n 70.000 euro subsidie.
Maar alle beetjes helpen,” aldus Bromet.

Normaliter trekt de open dag 800 personen in tegenstelling tot de 200 van zaterdag. “Het was even wennen,” vertellen de beheerders, “Gelukkig werkte het reserveringssysteem perfect en met groepjes van acht personen was de 1.5m afstand goed te handhaven. Het was heerlijk weer en de stemming was opgewekt.”
Natuurlijk hoopt de stichting dat er volgend jaar weer een echt feest kan losbarsten en iedereen weer zonder reservering binnen mag komen. Maar als Corona niet de benen neemt, staat er zeker weer een exclusief ‘open huis’ op stapel.

Marieke van der Leij,
Communicatiemedewerker,
Stichting Vogelrampenfonds
www.vogelhospitaal.nl

Ons opvanggebied omvat: Haarlem, Bloemendaal, Overveen, Heemstede, Bennebroek, Vogelenzang, Aerdenhout, Bentveld, Zandvoort, Spaarndam, Santpoort, Driehuis, Velserbroek, IJmuiden, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en de Bollenstreek.