Mantelzorg

Beste lezer,

Wij hopen dat u de Buurtcafés onder hun aandacht wil brengen.

Buurtcafé voor mantelzorgers Haarlem-Noord

Ontmoeten, versterken en ontspannen

Veel mantelzorgers zorgen met liefde voor hun naaste. Maar mantelzorgen kan ook pittig zijn. Delen van ervaringen en voelen dat je niet de enige bent, kan lucht geven. Dit najaar is er maandelijks een Buurtcafé voor mantelzorgers, afwisselend in Haarlem-Noord en in Haarlem Schalkwijk.

Mantelzorger zijn is geen keuze. Het overkomt je. Als je naaste ziek is of een beperking heeft, is zorgen voor diegene vaak een vanzelfsprekendheid. Als de ziekte chronisch is, nemen de mantelzorgtaken meestal geleidelijk toe. Dit kan veel zijn. Hoe zorg je er als mantelzorger voor dat je zelf nog ontspanning vindt? Kun je weggaan zonder je schuldig te voelen? Wie zorgt er voor je naaste als jij weg bent? En hoe doen anderen dit?

Bij het Buurtcafé voor mantelzorgers ontmoeten mantelzorgers elkaar en wisselen uit hoe je zorgt voor ontspanning en ondersteuning. Een veelgehoorde opmerking is: “Ik weet nu dat ik niet alleen ben in deze situatie.”

Mantelzorgers zijn van harte welkom. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wijkcentrum De Horizon Noord 30 augustus en 30 november 14.30-16.30 uur

Ontmoetingscentrum Da Vinci Schalkwijk 28 september en 20 december 14.30-16.30 uur

Voor aanmelden en meer informatie kijk op www.tandemmantelzorg.nl of bel 023-891 06 10.