Nationale Voorleesontbijt

HAARLEM, 22 januari 2020 – Vanmorgen was de start van de Nationale Voorleesdagen met het Nationale Voorleesontbijt. Talloze bekende én onbekende lokale helden lezen voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Bij de SKOS en Kinderopvang Haarlem werd er flink voorgelezen op de locaties. Daarbij kregen ze hulp van Wethouders Jur Botter en Merijn Snoek, leerlingen van groep 5 van de Bavinckschool, kinderboekenschrijfster Kim Aukema, politieagent Arno en vele ouders, opa’s en oma’s.

Wethouder Financiën, Sport en Openbare Ruimte bij Gemeente Haarlem, Merijn Snoek las kinderen bij kinderdagverblijf Kameleon voor uit het prentenboek van jaar 2020 Moppereend. Bij Wethouder Jur Botter, verantwoordelijk voor onder andere Jeugd en Onderwijs luisterden de kinderen van de locatie Pepijn aandachtig en dansten ze op het lied van Moppereend.
Op verschillende peuteropvang locaties van de SKOS kwamen scholieren voorlezen. Bij de Peutervinckjes waren het de leerlingen van groep 5 van de Bavinckschool die met groot succes, enthousiast hun best deden om de aandacht van de peuters vast te houden.
Verder vandaag en de komende week staan er nog meer activiteiten met het thema lezen op het programma bij veel van de locaties van de SKOS en Kinderopvang Haarlem.

Over de SKOS en Kinderopvang Haarlem
De SKOS en Kinderopvang Haarlem gaan vanaf 2020 samen verder als één organisatie onder de naam Hero kindercentra. Door de krachten te bundelen zijn we klaar voor de toekomst en zijn we dé plek voor kinderopvang voor ieder kind van 0 tot 12 jaar in Haarlem en Spaarndam. Een vertrouwde plek voor avontuur en plezier, een plek om te leren en een plek met aandacht voor jou en de wereld om je heen.