Nestkasten voor alle Haarlemse tuinen

Foto: Vivara

Tijdens het Voorjaarevenement op 14 en 15 april 2018 in de Haarlemmer Kweektuin kunnen Haarlemmers met maar liefst 75% korting een nestkast bestellen. Kinderen kunnen bovendien ter plekke een nestkastje of voederhuisje timmeren. Dit initiatief van de gemeente Haarlem, Spaarnelanden en Landschap Noord-Holland heeft als doel meer natuur in Haarlem.

Meer groen, meer beestjes en meer vogels

Tijdens het Voorjaarevenement kan iedere Haarlemmer zich melden voor één tot drie nestkasten met korting. Het ophangen van nestkasten heeft alleen zin als er ook voedsel is voor de broedende vogels en de jongen. Daarom wordt tijdens het Voorjaarevenement ook voorlichting gegeven over een groene inrichting van de tuin. Een afwisselend ingerichte groene tuin zorgt voor meer leven en meer voedsel voor vogels.

Nestkast met korting en advies

Haarlemmers kunnen de nestkasten met korting bestellen bij de speciale nestkastenkraam tijdens het evenement. Ze krijgen ook advies over de soort nestkast die de grootste kans op succes biedt. De nestkasten worden vervolgens door Vivara, producent van natuurbeschermingsproducten,  thuis afgeleverd. Vivara levert ook de bouwpakketten voor de nestkasten die kinderen bij de kraam in elkaar kunnen zetten.

Is de nestkast gebruikt?

Het leuke van deze actie is dat mensen vervolgens ook kunnen melden of de nestkast is gebruikt en door welke vogelsoort dan. Ze krijgen daartoe na het broedseizoen een vragenlijstje thuisgestuurd.

Praktische informatie

Het Voorjaarsevenement van NME Haarlem is op 14 en 15 april tussen 11.00 en 16.00 uur. Het adres van de Haarlemmer Kweektuin is Kleverlaan 9 te Haarlem. De toegang is gratis.

Info: Website Spaarnelanden