Mededelingen van de afdeling Handhaving

Niet brommen in Molenpark

Nu het alweer een aantal dagen prachtig weer is in Nederland lopen de klachten rondom het Molenplaspark weer op. Hierbij moet u denken aan het rijden met snor-/bromfietsen in het Molenplaspark. Het is namelijk niet toegestaan om met uw snor of bromfiets in het Molenplaspark te rijden. De paden in het Molenplaspark worden aangegeven met ‘’voetgangers’’ borden of met het bord ‘’fietspad’’. Dit bord ‘’fietspad’’ betekent: alleen fietsers! Het brengt jong en oud vaak in verwarring als daar gereden wordt met snorfietsen.
Hier mag dus alleen worden gereden met fietsen. Het geldt voor de paden beginnend bij De Lage Kadijk, Hommeldijk (de brug vanuit Cruquius), Fortuinpad (ingang Molenplas park) en voor alle andere paden binnen het Molenplaspark.

Let op! De komende weken zullen wij, Handhaving, hier controles gaan houden voor het rijden met brom-/snorfietsen op het ‘’fietspad’’.

Loslopende honden

Een elk jaar terugkerend probleem zijn de loslopende honden bij de speeltuin en in en rondom het water. Met dit mooie weer spelen en zwemmen hier veel jonge kinderen. U kunt begrijpen dat veel kinderen en ouders van deze kinderen het als een angstig moment kunnen ervaren als er honden in het water spelen.
Wij begrijpen dat ook honden van dit prachtige weer willen genieten en af en toe een frisse duik in het koele water willen nemen.
Wij, als Handhaving, willen u erop wijzen dat er een speciaal losloopgebied is in het Molenplas park. Dit ligt tussen het Schalckwijcker Molenpad, Adriaenpad en Poelmolenpad. Helaas is er (nog) geen plaats voor de honden waar zijn in het zomerseizoen kunnen zwemmen.
Ik, als wijkhandhaver van Molenwijk, hoop dat er in de toekomst er een prachtige zwemplaats voor honden komt waar zowel hond als baasje samen kunnen genieten van dit mooie zomerse weer in
Nederland.

Mededelingen van afdeling Handhaving van de gemeente Haarlem.