Ontmoet klassiek

Donderdag 13 juni is alweer het laatste concert van dit seizoen in de Ontmoetingskerk. Die dag komen de jonge toptalenten Diana Sanz en Alexandre Lutz Garcia. Ofschoon ze nog steeds ‘jong toptalent’ zijn, hebben ze beiden al een hele carrière achter de rug. Alexandre en Diana ontmoetten elkaar bij de Masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien treden ze soms samen op.

Celliste Diana studeerde in 2019 af in Madrid. Ze heeft opgetreden in verschillende Europese landen en in Nieuw Zeeland. Ze speelt in verschillende orkesten en kamermuziekensembles. Zo speelde ze in Nederland in het Koninklijk Concertgebouworkest, het Residentie Orkest en in Spanje in het Orquesta y Coro de la Comunidad de Madrid.

Diana was in december ook in de Ontmoetingskerk, toen samen met saxofoniste Aina Font. Ze gaven een bijzonder concert. Ook met Alexandre heeft Diana al eens samen in Haarlem gespeeld.

Pianist Alexandre Lutz Garcia is Frans-Spaans en haalde zijn bachelor tegelijkertijd in Parijs en in Allicante. Alexandre heeft zijn master piano in 2022 gehaald en heeft er voor gekozen repetitor te worden.

Alexandre en Diana zullen 13 juni de sonate voor cello en piano van Rachmaninov spelen. Deze sonate bestaat uit meerdere delen.

Donderdag 13 juni, 20.00-20.45 uur. Ontmoetingskerk, Frankrijklaan 4. Vrije toegang, maar een vrijwillige bijdrage bij de uitgang wordt zeer op prijs gesteld.