Ontmoet Klassiek | Pianoduo Amacord

— Donderdag. 16 mei 2024 —
20.00 – 20.45
Ontmoetingskerk Haarlem

Beste muziekliefhebber,

Een week later dan gewoonlijk kunt u weer genieten van een klassiek concert, deze keer gegeven door 2 doorgewinterde musici, (nog steeds jong), nl. Ivana Alkovic en Maarten den Hengst. Samen vormen zij Pianoduo Amacord. Zij zullen quatre-mains spelen op de vleugel van de kerk. En dat is echt bijzonder om mee te maken.

Ivana en Maarten ontmoetten elkaar in ‘Amacord’ in Wenen. Na die ontmoeting werden ze ‘liefdes’partners en later ook ‘muziek’partners.

Beide pianisten maakten al naam op de internationale podia voordat zij achter de piano samenkwamen. Pianoduo Amacord is veelvuldig te horen in binnen- en buitenland. Ze gaven concerten in Sri Lanka, Frankrijk, Oostenrijk, Servië en Kroatië, en in Nederland op diverse podia, waaronder op het Pianoduo Festival en het Concertgebouw te Amsterdam.

Op 8 maart 2024 werd hun tweede album “Vienna, Theme & Variations” uitgebracht. Wenen is voor Amacord belangrijk omdat daar hun geschiedenis begon. En Wenen was voor de muziekgeschiedenis belangrijk omdat er veel muziek geschreven en gemaakt werd. Op de cd vertolkt duo Amacord enkele van die ‘Weense’ componisten.

Amacord brengt 16 mei een ‘voorproefje’ van de cd, ze spelen werken van Brahms, Beethoven en Schubert, die allemaal op de cd terug te vinden zijn. Na afloop van het concert is het de cd te koop voor € 20,-

Donderdag 16 mei van 20.00-20.45 uur, de kerk is open om 19.30 uur. Toegang gratis, maar natuurlijk vragen we een eigen bijdrage. Zonder de eigen bijdrage is het niet mogelijk de concerten te blijven geven.

Welkom dan volgende week donderdag, het belooft mooi te worden

 

do. 16 mei 2024
20.00 – 20.45

 

Muziek in de Kerk – Ontmoetingskerk Haarlem
Frankrijklaan 4
2034 BA  Haarlem