Ontmoetingskerk 11 Januari

Brahms op piano en klarinet in de Ontmoetingskerk

Donderdag 11 januari geven klarinettiste Jara van Dam en pianiste Florence van der Does een concert in de Ontmoetingskerk in Schalkwijk. Ze zullen werk spelen van Brahms, Janacek en Bernstein.

Jara heeft het conservatorium in Zwolle gevolgd. Ze ging daarna aan het conservatorium van Amsterdam studeren, waarbij ze zowel lessen kreeg van specialisten in basklarinet als in esklarinet.
Jara gaf concerten tijdens festivals zoals het Opera Forward Festival, het Nederlands Klarinetfestival en het Beethovenfestival. Ook speelde ze mee in verscheidene orkesten waaronder de Marinierskapel der Koninklijke Marine, de Junge Ems-Dollart Philharmonie, ArtEZ Symphonic Wind Orchestra en het Conservatorium van Amsterdam Symfonieorkest. In 2014 behaalde zij de eerste prijs tijdens het Nederlands Klarinet Concours.
Jara werkt graag mee aan interdisciplinaire projecten. Zo was zij afgelopen februari te horen in de kindervoorstelling ‘Pinokkio!’ tijdens het IN DOORS festival in Diepenheim. Florence is een klassiek pianiste met een veelzijdig repertoire. Ze geeft regelmatig concerten en was te horen op gerenommeerde podia zoals Musis Sacrum in Arnhem, het Muziekgebouw aan ‘t IJ en Het Concertgebouw. Ook was zij te gast tijdens
verscheidene festivals zoals het Pianoduo Festival Amsterdam en het Grachtenfestival.
Florence speelde meerdere malen live op Radio 4 in de programma’s Spiegelzaal,

Opium en Earbites.
Florence nam deel aan verschillende festivals, zoals het Musicalp Académie Internationale de Musique à Tignes en het Peter de Grote Festival in Groningen. Haar deelname aan dit laatste festival werd beloond met de ‘Honorary Award for Outstanding Musicianship’. Ook nam zij deel aan festivals in Wenen, Kerkrade en aan het Francigena International Arts Festival in Italië.

Deze beide jonge dames kunt u zien optreden op 11 januari 20.00 uur. Het concert duurt tot ongeveer 20.45 uur. Toegang is gratis, we vragen u wel om een bijdragen. Ontmoetingskerk, Frankrijklaan 4.