Ontmoetingskerk 14 december

Duo Nim in Ontmoetingskerk

In de Ontmoetingskerk is elke tweede donderdag van de maand een klassiek concert. Er komen dan musici spelen die in Amsterdam de Masteropleiding doen, nadat ze in hun eigen land het conservatorium hebben afgerond. Het zijn getalenteerde jonge musici, anders worden ze niet aangenomen voor de Masteropleiding.

De concerten zijn heel verschillend, maar altijd de moeite waard. We verwachten dat ook het concert van 14 december weer bijzonder zal worden. Dan treden 2 jonge vrouwen op onder de naam Duo Nim. Duo Nim bestaat uit Aina Font, saxafoniste en Diana Sanz, celliste. Ze zullen werken spelen van Marin Marais, Heitor Villalobos, Maurice Ravel, José Elizondo en Nikolai Kapustin. Daarom alleen al wordt het een bijzonder concert: de combinatie van een cello en saxafoon is niet alledaags en de componisten die te horen zullen zijn, zijn ook bijzonder.

Daar komt bij dat het gaat om goede musici. Beide vrouwen hebben, hoewel ze jong zijn, al een hele carrière achter de rug. Zo heeft saxafoniste Aina, na haar studie in Zaragoza verschillende masterclasses gedaan, heeft ze muziekprijzen gewonnen in Boedapest, Cuanca, Andorra, heeft ze opgetreden tijdens het Grachtenfestival, in het Concertgebouw, Carré, het Muziekgebouw aan het IJ en op diverse andere plaatsen in Nederland.

Celliste Diana heeft in Madrid gestudeerd, heeft opgetreden in verschillende Europese landen en in Nieuw Zeeland. Ze speelt in verschillende orkesten en kamermuziekensembles.

Aina en Diana hebben elkaar leren kennen tijdens hun Masteropleiding in Amsterdam, ze hebben toen Duo Nim opgericht. Als Duo Nim zoeken ze steeds naar mogelijke combinaties van muziekinstrumenten. En als Duo wonnen ze een belangrijke Franse muziekprijs.

Nieuwsgierig geworden? Donderdag 14 december 20.00-20.45 uur treedt Duo Nim op in de Ontmoetingskerk, Frankrijklaan 4. Vrije toegang, wel vragen we bij de uitgang een bijdrage.