Open dag Hart

Zaterdag 10 september Open Dag bij Hart

 In september starten er weer nieuwe cursussen bij Hart: muziek, dans, theater, beeldende kunst, fotografie, schrijven en nog véél meer. Als aftrap voor het cursusseizoen 2022-2023 zet Hart zaterdag 10 september de deuren open voor het publiek. Van 12.00 tot 17.00 uur kun je genieten van een bruisende dag met lessen, workshops, een cursusmarkt en live muziek. Uiteraard is ook de Hart Muziekschool aanwezig. De Open Dag wordt om 12.00 uur feestelijk geopend door Diana van Loenen, wethouder van Cultuur. Toegang en deelname is gratis.

De Open Dag is dé gelegenheid om sfeer te proeven en te ontdekken wat bij jou past. De Hart Muziekschool laat je kennismaken met een groot scala aan muziekinstrumenten. Ook kun je ontdekken of er in jou een singer-songwriter schuilt of dat Jeugdkoor Spaarne iets voor jou is. Wie liever in beweging is kan meedoen met een open les van Dans & Balletstudio Jolein, Pastora Flamenco, Capoeira Vereniging Senzala de Santos Holland, Flow by Fleur of Evelien Gargasch. In het teken- en schilderatelier kunnen kinderen met Berni van Gils het plezier van tekenen ervaren. Susanne Gijsbers leert vanuit het hart te schrijven en Alliance Française Kennemerland verleidt met de Franse taal. Op de cursusmarkt maak je persoonlijk kennis met docenten en kunnen kinderen zich laten schminken door Kloddertje Roze. Het volledig biologische Hart Café is de hele dag geopend en er zijn doorlopend optredens van (jong) talent en ervaren musici. Kortom: een belevenis voor alle leeftijden. Het volledige, actuele programma staat vanaf maandag 5 september online: www.hart-haarlem.nl/opendag-2022. Wie zich wil aanmelden voor een activiteit uit het cursusaanbod kan dat nu al doen via de website: www.hart-haarlem.nl/cursussen.

Naast activiteiten voor in de vrije tijd, kun je tijdens de Open Dag kennismaken met activiteiten die Hart – in samenwerking met gemeenten en partners in het onderwijs en het culturele- en maatschappelijke veld – organiseert op scholen en in de wijken. Op het Wijkplein vertellen medewerkers je graag over programma’s en projecten waarmee culturele en creatieve ontwikkeling mogelijk wordt gemaakt: o.a. het CultuurMenu op basisscholen, talentontwikkelingsprogramma’s voor jongeren en activiteiten voor specifieke doelgroepen in de wijken.

De Open dag van Hart valt samen met de Open Monumentendag. Dit biedt geïnteresseerden de gelegenheid om bijvoorbeeld de prachtige oude stijlkamers van het voormalige weeshuis te bezoeken. Meer informatie over de geschiedenis van het pand kun je vinden op de website: www.openmonumentendag.nl/monument/hart-haarlem.

Hart | Kleine Houtweg 18, Haarlem | www.hart-haarlem.nl