Participatiemarkt Online!

— Participatiemarkt in 2020 online —

Hier de flyer.

Meedoen in de samenleving

Samenleven is samen doen, samen wonen en samen ontspannen. Meedoen in de samenleving kan een opstap zijn naar (vrijwilligers)werk. Dit kan op allerlei manieren. In je buurt, in een vereniging of bij een organisatie. Meedoen biedt veel voordelen. Voor jezelf en voor de samenleving. Denk eens aan andere mensen leren kennen, nieuwe ideeën kunnen ontwikkelen en nieuwe energie krijgen.

Er is in de regio Zuid-Kennemerland veel aanbod van activiteiten. Dit laten we zien op de Participatiemarkt. Zowel aan de inwoners van deze regio als aan elkaar als organisaties. Organisaties laten zien wat zij te bieden hebben op het vlak van:

  • Activiteiten in de wijken
  • Dagbesteding
  • Vrijwilligerswerk
  • Opleiding & cursussen
  • Werkstages
  • Werk

Voor wie is de Participatiemarkt?

Woon je in de gemeenten Haarlem, Zandvoort, Heemstede of Bloemendaal? Ben je nog niet met pensioen en wil je (weer) aan de slag? Kom dan naar deze digitale markt.

5-jarig bestaan

De Participatiemarkt is vier keer live in Bibliotheek Haarlem-Schalkwijk georganiseerd. In de afgelopen jaren is de markt gegroeid in zowel deelnemende organisaties alsmede ook het aantal bezoekers. Dit lustrumjaar moeten we het anders aanpakken door het Coronavirus. De Corona crisis maakt dat de 2020-editie niet op 8 april 2020 en ook niet op 16 september fysiek-live kan plaatsvinden. Daarom is voor de digitaal-live versie besloten. Dat biedt als voordeel dat de Participatiemarkt ook na de opening op 16 september digitaal kan doorlopen.

Website digitale Participatiemarkt

De website hebben we opgebouwd rondom 4 thema’s:

  • Ik zoek (vrijwilligers)werk
  • Ik zoek een activiteit
  • Ik zoek hulp
  • Ik wil leren

De organisaties worden verdeeld in een thema. Wij zorgen ervoor dat de website van de betreffende organisatie onder een thema wordt gepresenteerd. Het streven is dat organisaties ook een videopitch maken: Wie zijn we en wat doen we? Doel hiervan is om mogelijke drempels die er wellicht zijn om contact op te nemen, weg te nemen. Zo willen we een levendige sociale kaart van deze regio opbouwen die voor iedereen toegankelijk is! Als individuele bezoeker van deze website of als organisatie die de website kan gebruiken als instrument bij hun begeleiding van klanten / cliënten.

Geen computer in je bezit? De bibliotheek Zuid-Kennemerland helpt je graag!

Organisaties kunnen zich aanmelden via de website: www.participatiemarkthaarlem.nl

Pasmatch houdt de regie en het onderhoud van deze website.

Initiatief

De Participatiemarkt is een initiatief van Pasmatch Personeelsdiensten, de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, gemeente Zandvoortgemeente Haarlemgemeente Heemstede en gemeente Bloemendaal.