Plantdag Tiny Forest uitgesteld naar 3 maart

— PLANTDAG —

Wegens de huidige coronamaatregelen is de plantdag van het Tiny Forest in Haarlem Schalkwijk uitgesteld van eind januari naar 3 maart. Hopelijk mogen de leerlingen van basisschool De Molenwiek dan weer naar school en kunnen ze helpen met het planten van de bomen en struiken.

Over het Tiny Forest in Schalkwijk
Leerlingen van basisschool de Molenwiek planten in maart 2021 samen met Sensa Zorg, Jantje Beton, Gemeente Haarlem en IVN Natuureducatie een Tiny Forest naast de school. Stichting Sensa maakt dit minibos samen met sponsoren mogelijk en daarnaast bekostigen zij diverse natuurlijke speelelementen die rondom het Tiny Forest geplaatst zullen worden. In de natuurlijke speelplek die zo ontstaat kunnen leerlingen van de school en kinderen uit de buurt spelenderwijs een band opbouwen met de natuur.

Wat is een Tiny Forest?
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal -een open plek in het bos- over de Nederlandse natuur. Ook is dit minibos een prettige, gezonde ontmoetingsplek voor buurtbewoners. En bovendien zorgen de bomen en struiken voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Voor meer informatie over Tiny Forest: www.ivn.nl/tinyforest

Tiny Forest met natuurlijke speelelementen Schalkwijk

Locatie Tiny Forest. De Molenwiek. Betuwelaan 2

Het Tiny Forest met natuurlijke speelelementen komt naast basisschool de Molenwiek (Betuwelaan 2) op het veldje grenzend aan het park (foto van locatie onderaan). Een belangrijk aandachtspunt is de inclusiviteit van de natuurlijke speelplek, zodat die voor álle kinderen toegankelijk is. Lees meer over het Tiny Forest in Schalkwijk op www.tinyforesthaarlem.nl

Plantdag 3 maart, feestelijke opening later dit jaar
Het Tiny Forest zal worden geplant op 3 maart 2021, hopelijk samen met de leerlingen van basisschool De Molenwiek. Wanneer de coronamaatregelen het toelaten zal het Tiny Forest met natuurlijke speelelementen later dit jaar feestelijk geopend worden met alle betrokken partijen en buurtbewoners. Wilt u bij de feestelijke opening aanwezig zijn? Meld u aan bij Louwra Postma (IVN Natuureducatie) l.postma@ivn.nl. Dan ontvangt u een uitnodiging voor de opening. Wilt u helpen met het toekomstige beheer van het minibos of heeft u andere vragen? Neem dan ook gerust contact op via bovengenoemd mailadres.