Poelbroek-Doetuin Burendag 17 juni

Zondag 17 juni aanstaande organiseert de Poelbroek-Doetuin haar Burendag.
Op deze dag is iedereen die in de buurt woont of geïnteresseerd is in tuinieren van harte welkom.

Tussen Meerwijk-de Busbaan 300 en het Doolhof ligt in het Poelbroekpark het moestuincomplex Poelbroek-Doetuin. Deze moestuinen zijn in 1994 opgezet door de gemeente om 55-plussers die op een flat woonden actief te houden en met elkaar in contact te brengen. Inmiddels kan iedereen die in Haarlem woont een tuin huren, ook mensen die jonger zijn.
Anno 2018 is de tuin een multiculturele tuin, met jong en oud. Het maakt deze tuin zo bijzonder omdat iedereen zo zijn eigen stempel op de tuin drukt. Andijvie en prei staan naast de zuring en druivenranken. ‘Het is vooral de gemoedelijke sfeer op de tuin die de tuin zo bijzonder maakt. Omdat veel mensen in een flat wonen, komen ze hier niet alleen in de tuin werken maar ook om een praatje te maken of te picknicken’, aldus één van de tuinders van het complex.
De verschillende nationaliteiten die hier tuinieren zullen belangstellenden verwelkomen met koffie/thee en een hapje uit het land van herkomst en vertellen u graag over hun tuin of het complex in het algemeen, waarover veel te vertellen is.

Wilt u deze unieke sfeer zelf komen proeven? Dan bent u van harte welkom op onze Poelbroek-Doetuin

Zondag 17 juni van ’s morgens 10 tot ’s middags 16 uur