Rioolbuis Amerikavaart

Werk aan de weg in Schalkwijk!
30 juni – 3 juli: Amerikaweg afgesloten
tussen Aziëweg en Kennedylaan

In het weekend van 30 juni t/m 3 juli 2023 legt Dura Vermeer in opdracht van de gemeente een rioolbuis onder de Amerikaweg door. Deze gaat het regenwater afvoeren van het Antillenpad naar de Amerikavaart. De werkzaamheden aan deze drukke verkeersader worden in het weekend uitgevoerd om te voorkomen dat dit doordeweeks leidt tot vertraging. Op vrijdag 30 juni zijn de westelijke rijbanen van de Amerikaweg tussen de Kennedylaan en de Aziëweg afgesloten voor verkeer. Na de avondspits worden om 20.00 uur ook de oostelijke rijbanen afgesloten. Dit blijft tot en met maandagmorgen 3 juli 6.00 uur.

Wat betekent dit voor u?

  • Verkeer van en naar Schalkwijk centrum wordt omgeleid over de Europaweg, de rechter rijbaan op de Europaweg is tijdens het weekend bereikbaar
  • Verkeer vanaf de Boerhaavelaan richting Schalkwijk centrum volgt de omleiding over de Europaweg – Aziëweg
  • Bestemmingsverkeer aan de Amerikaweg 10 en de parkeergarage Smart Dock aan de Amerikaweg kan op vrijdag tot 10.00 uur op het terrein komen. Daarna kunnen zij alleen nog de terreinen verlaten via de oostzijde van de Amerikaweg
  • Buslijn 4 komt dit weekend te vervallen
  • Fietsverkeer kan over het tweerichting fietspad langs de Amerikaweg.

In de bijlagen vindt u een nieuwsbericht (met foto en kaartje van de omleidingen) dat u kunt gebruiken voor uw communicatiemiddelen.

Bewoners en ondernemers worden op de hoogte gesteld met bijgevoegde bewonersbrief. Volgende week plaatsen we een artikel in Nieuwsblad Haarlem en de Heemsteder om de werkzaamheden aan te kondigen.

Heeft u vragen over deze werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Anouck Gaastra van Dura Vermeer. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06 – 53 59 97 12 of via ROGO@duravermeer.nl.

Hartelijke groet, Yolanda Sikking