Schalkwijk aan zee

zondag 1 september 2019

Schalkwijk aan Zee; muziek, workshops en theater aan het water

Op zondag 1 september vindt voor de 9e keer het zomerfestival Schalkwijk aan Zee plaats in recreatiepark de Molenplas. Zoals elk jaar kunnen bezoekers tussen 12:00 en 18:00 uur genieten van kunst, theater, dans, heerlijk eten en muziek! Het terrein van de Molenplas wordt op 1 september omgetoverd in een waar festivalpark vol hoogtepunten.

Het startschot wordt zondag om 13:00 gegeven door de Haarlemse Burgemeester Jos Wienen. Op het hoofdpodium zijn vooral live muziek optredens te zien waaronder de band Lake Michigan, het Tentoon Ensemble met de Syrische Shaza Manla, Latin jazz van Isabel Bermejo en een voorproef van het muzikale theaterstuk Woiski vs Woiski!

Het festival biedt bovendien een groot scala aan kinder- en jeugdactiviteiten, een speelterrein, springkussens en een volleybal veld. Made by Melissa komt met haar schminkkunsten het festival extra kleur geven en je voelt je voor even acrobaat in het circus van Elisajo. Wat je ook niet mag missen is de PIPO! Club met hun kindertheater en een flinke dosis schatergelach!

Ook de Toneelschuur kun je vinden met de voorstelling De Vervelende Bus vinden op het festivalterrein. Dit belooft een filmisch en muzikaal spektakel te worden waarin fantasie en tijd de hoofdrol spelen.

Verder staan er op het festival nog veel meer tenten van o.a. TWO Dance, de Wereld Muziek School, diverse foodtrucks en een gezellige markt.

Schalkwijk aan Zee wordt georganiseerd door de Stichting Culturele Activiteiten Schalkwijk. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Haarlem, Centrum Schalkwijk, J.C. Ruigrok Stichting, Rabobank Haarlem e.o. en de Molenplas.

Toegang is gratis

Meer informatie: Facebook: www.facebook.com/SchalkwijkAanZeeFestival/

Gerard Zwier, evenementen manager SCAS Haarlem
Telefoon: 06- 4876 8706
E-mail:
info@scashaarlem.nl