Schalkwijk aan zet – UITSLAG!!!

De Schalkwijkers waren aan zet. Zij hebben maar liefst 11 plannen gekozen binnen het beschikbare budget van €70.000,-. Alle plannen worden in 2021 uitgevoerd.

De uitslag staat op www.schalkwijkaanzet.nl! Inclusief aantal stemmen en rangschikking. 19 december interviewt RTV Noord-Holland een paar winnaars.

Bekijk de veelgestelde vragen voor meer uitleg over de uitslag.

Ben je benieuwd naar de voortgang? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en volg de plannenmakers.

 


 

 

UPDATE!!

Geen stemcode ontvangen voor Schalkwijk aan Zet? Dat kan kloppen, er blijkt iets fout gegaan te zijn bij de gemeente. Alle personen die de stemcode nog niet ontvangen hebben krijgen deze zo snel mogelijk alsnog toegestuurd. Zodat iedereen alsnog kan kiezen welke plannen je uitgevoerd zou willen zien.


53 plannen voor Schalkwijk aan Zet door naar de laatste ronde

Sinds de aftrap op 19 september van het experiment Schalkwijk aan Zet werden er 94 plannen ingediend om het stadsdeel mooier, veiliger, duurzamer of gezelliger te maken. Daarvan kregen 73 plannen genoeg likes om door te gaan naar de haalbaarheidsronde. Een team van experts van de gemeente Haarlem beoordeelde de plannen op uitvoerbaarheid. Uit die ronde komen nu 53 plannen waar Schalkwijkers 70.000 euro over mogen verdelen.

Vanaf 17 november tot en met 10 december verdelen de bewoners van Schalkwijk 70.000 euro over de ideeën die de check doorstaan. Alle Schalkwijkers van 18 jaar en ouder (rond de 24.000 personen) hebben hiervoor de afgelopen week een unieke stemcode  ontvangen. Zo bepalen de Schalkwijkers zelf welke plannen in 2021 worden gerealiseerd.

“We hadden niet verwacht dat er zo veel plannen binnen zouden komen. Het enthousiasme en de creativiteit van de Schalkwijkers heeft ons overdonderd. Echt fantastisch om te zien hoeveel energie er in dat stadsdeel zit”, zegt wethouder Jur Botter,  verantwoordelijk voor het programma Nieuwe Democratie.

De plannen waar Schalkwijkers op kunnen stemmen komen uit allerlei leeftijdsgroepen (van leerlingenraden basisscholen, jongerenclubs, verenigde ouders, buurtbewoners en seniorenverbanden) en van allerlei bevolkingsachtergronden. De plannen lopen uiteen van een honden losloopplek tot een kunstkas. Wil je  eten  elke plannen haalbaar zijn? Ga dan vanaf 17 november naar www.schalkwijkaanzet.nl.

 


 

Belangrijk! Let op uw brievenbus deze week.

Vanaf 17 november kunnen alle Schalkwijkers 70.000 euro verdelen over de haalbare plannen.
Komende dagen (vóór 17 november) zullen in heel Schalkwijk 24.000 enveloppen met stemkaarten worden bezorgd. Alle bewoners van 18 jaar en ouder kunnen met deze stemkaart het geld verdelen over projecten, die door wijkbewoners zijn aangedragen.
Bewoners hebben in totaal 94 plannen voor hun wijk ingediend. Daarvan zijn 73 (met meer dan 50 likes👍🏻) door naar de haalbaarheidscheck.

De winnende plannen worden 18 december bekendgemaakt en moeten in 2021 worden uitgevoerd.

Ga naar de site van Schalkwijk aan Zet (www.schalkwijkaanzet.nl) en stem op uw favoriete project(en). U mag in totaal 70.000 euro verdelen over diverse projecten. De projecten die de meeste stemmen krijgen, zullen in het komende jaar daadwerkelijk worden uitgevoerd.