Schalkwijk aan zet

Geld voor goede plannen van bewoners

Schalkwijk is aan Zet

Heb jij een goed idee voor je wijk, waar de mensen in Schalkwijk blij van worden? Een jeu-de-boulesbaan voor je deur? Elke week een gratis maaltijd koken voor je buurtbewoners? Een meidenfestival organiseren? Kom maar op met die mooie plannen! Vanaf 16 september 2023 kan je jouw plan indienen bij Schalkwijk aan Zet. Je maakt dan kans op tenminste 3.000 euro om je plan uit te voeren. Maar dat bedrag kan oplopen tot wel 25.000 euro.

Schalkwijk aan Zet 2023

Hoe werkt het? Half september komt er een speciale website online: www.schalkwijkaanzet.nl. Iedereen die in Schalkwijk woont of werkt, of daar familie of vrienden heeft, kan meedoen. Leeftijd maakt niet uit: of je nu 8 of 88 bent, iedereen mag in de eerste ronde een plan op de plannenwebsite zetten. Een plan waar minimaal 3.000 voor nodig is. Als je hulp nodig hebt kan je terecht op speciale idee-spreekuren in de wijk.

Je kan plannen indienen binnen drie categorie├źn:

  1. Nieuwe buren: Plannen om huidige en nieuwe bewoners op een fijne manier met elkaar in contact te brengen.
  2. Jong in Schalkwijk: Plannen om kinderen en jongeren de tijd van hun leven te geven in Schalkwijk en ze hun talenten te laten ontwikkelen.
  3. Nieuwe ontmoetingen: Plannen om bewoners van alle generaties meer met elkaar in contact te brengen.

Tegelijk ga je zoveel mogelijk likes ophalen voor je idee. Want: bij 50 likes of meer gaat je plan door naar de tweede ronde. Daarin bekijkt de gemeente of je plan wel echt kan worden uitgevoerd.

In de derde en laatste ronde krijgen alle bewoners uit Schalkwijk van 16 jaar en ouder een persoonlijke stemcode thuis. Daarmee kan iedereen op zijn favoriete plannen stemmen. In 2024 moeten die idee├źn worden uitgevoerd.

Nu al beginnen

Wil je meedoen? Op 16 september gaat Schalkwijk van start. Gebruik de komende tijd om van je droom een plan te maken.

Wil je nu al meer informatie? www.haarlem.nl/wijk-aan-zet. Of mail naar: schalkwijkaanzet.nl