Scouting

 

Scouting Hildebrand viert op 29 oktober as. het 55 jarig bestaan in en bij het clubhuis aan de Zuid-Schalkwijkerweg 37b in Haarlem.

Overdag komen alle leden bij elkaar om een reis in de tijd te maken: Ze gaan 55 jaar terug in de tijd, maar kijken ook 55 jaar vooruit. Als je nieuwsgierig bent, ben je van harte welkom en doe mee!

Ook oud-leden zijn welkom bij de reünie vanaf 16.30 uur. Er wordt een toast uitgebracht op het 11de lustrum en de toekomst en samen gegeten.

Ben je ooit lid geweest van Scouting Hildebrand? Heb je leuke foto’s uit die tijd? Meld je aan via de pagina www.hildebrand.nl/reunie

Scouting Hildebrand historie

In het voorjaar van 1967 vroeg de gemeente Haarlem aan een aantal vrijwilligers om in de nieuwbouwwijk Schalkwijk een padvindersvereniging op te richten.

De vereniging moest een avontuurlijke vrijetijdsbesteding worden voor het snel groeiend aantal kinderen in de wijk en kreeg de naam ‘Hildebrandgroep’.

De Welpengroep (6-12 jaar) startte in een garage in de Ruslandstraat en even later in de Montessoristraat in een houten keet, waar al snel drie Welpenhordes actief werden. Daarom moesten ze gedeeltelijk uitwijken naar een buurthuis bij het Schalkererf.

Toen de Welpen wat ouder werden, gingen ze naar de Verkennersgroep (12-16 jaar) die onderdak vonden in een gymzaal aan de Kromme Spieringweg in Vijfhuizen. Toen er Friese-schouwtjes en Beenhakker-zeilvletten werden aangeschaft, werden de Verkenners echte Zeeverkenners. Toen werd de Hildebrand ook een groep voor jongens én meisjes.

Bij het ouder worden van de Zeeverkenners kwam er behoefte aan nog een oudere speltak; de Stam. Daarvoor werd een oud woonhuis aan de Amsterdamse Vaart betrokken.

Na vijftien jaar had de Hildebrandgroep meer dan honderd leden en werd het tijd voor een eigen clubhuis voor alle Hildebranders.

In 1982 nam Scouting Hildebrand intrek in een zwaar vervallen timmerfabriek met een eigen haven aan het Spaarne, aan de Zuid- Schalkwijkerweg in Haarlem Schalkwijk.

Actieve Hildebranders bouwden daar op eigen kracht het clubhuis voor alle speltakken en richtten het terrein in.

Scouting Hildebrand groeide daar verder door en daarom werden de Wilde Vaart (16-18 jaar) en de Bevers (5-8 jaar) opgericht.

Scouting Hildebrand biedt het hele jaar door een gevarieerd spelaanbod op het water en op het land voor jongens en meisjes van 5 tot 25 jaar.

Meer informatie over Scouting Hildebrand of deze dag?
Neem contact op met de 11de lustrumcommissie:
Lianne Knijjff (lid) 06-37195060
Jan Nieuwenburg (oud-lid) 06-51 99 37 20