Tiny Houses in Molenwijk?

Onderzoek naar mogelijkheid plaatsing Tiny Houses op terrein Zwemmerslaan.

img_2218Samen met de gemeente Haarlem en de wijkraad van Molenwijk is Tiny TIM een onderzoek gestart naar de mogelijkheid tot plaatsing van een 10-tal Tiny Houses op het braakliggende terrein van het voormalige Linnaeus College aan de Zwemmerslaan. 

Tiny Houses zijn mobiele woonunits, die geheel zelfvoorzienend zijn. Ze kunnen dus op elke locatie worden geplaatst. Er zijn geen voorzieningen nodig, zoals water, gas of elektra. Het leven in een Tiny House betekent dat je het met minder moet doen. Er moeten vooral slimmere alternatieven worden bedacht voor de reguliere oplossingen. Hoe kan je slimmer omgaan met energie, grondstoffen en afval? En op welke manier kan de CO2 uitstoot verminderen?

Tiny Houses is op zoek naar bewoners die het experiment willen aangaan. Die kunnen zich aanmelden. Schrijf daartoe een motivatiebrief en wellicht behoor je straks tot één van de pioniers op het gebied van Tiny Housing. Mensen die gewoon nieuwsgierig zijn en een Tiny TIM willen bewonderen: dat kan binnenkort (vanaf begin december) in de Kweektuin, waar gedurende een aantal maanden de wintertest zal worden gedaan.

Zodra op het braakliggende terrein nieuwe plannen ontwikkeld gaan worden, kunnen de huisjes verplaatst worden naar een andere plek.

Meer weten over Tiny Houses? Ga naar: www.tinytimhouse.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *