Ton Ton Regenton


TonTon verzorgt op een sociaal- en maatschappelijke verantwoorde wijze de regulering van regenwater door professionals in te zetten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze monteurs zijn speciaal opgeleid en werken hiermee aan de versteviging van hun positie op de arbeidsmarkt.

De WinWin zit ‘m natuurlijk in het water- en milieuaspect aan de ene kant en de werkgelegenheid die we creëren aan de andere kant. 

Door met duurzame gerecyclede materialen gemaakte regentonnen te plaatsen, wil TonTon een bijdrage leveren aan het verstandig omgaan met regenwater. We maken gebruik van een duurzame bank, rijden met onze busjes op aardgas, hebben geen dure opslag of voorraad (soms moet je even wachten op je bestelling) en we zijn dagelijks bezig om waterbewust om te gaan met hemelwater, opslag en afvoer. 

We hebben ons ten doel gesteld jaarlijks 2000 tonnen te plaatsen. Dat betekent minstens 2.000.000 liter extra wateropslag per jaar. Doe je mee?

Meer informatie?


Je kunt er niet omheen; we zullen steeds zuiniger om moeten gaan met ons water. Stevige regenbuien, hete droge zomers, hoge pieken, diepe dalen als het gaat om wateroverlast. Een behoorlijke belasting van het rioolstelsel en afwatering installaties.

TonTon wil deze toenemende wateroverlast tegengaan door regentonnen te plaatsen door de hele stad. Veel tuinen zijn betegeld, veel regenpijpen verdwijnen rechtstreeks de grond in. Het kan toch niet zo zijn dat we in 2020 auto’s wassen, tuinen besproeien of ramen wassen met drinkwater uit de kraan?