Vers uit de Tuin

Elke moestuinder kent het: maanden ben je ijverig aan het werk en dan is het ineens oogstseizoen. De courgettes blijven maar groeien, de pruimen aan de boom zijn allemaal tegelijk rijp en na drie weken boontjes wil je wel eens wat anders.

Veel oogst wordt al weggegeven, maar vaak in kleine kring. En soms wordt het weggegooid, omdat het simpelweg te veel is. Via het platform Vers uit de Tuin kunnen moestuinders hun oogst delen met meer buurtbewoners. Omdat ze iets over hebben of het gewoon leuk vinden om te delen. Zo komen bewoners op een leuke manier met elkaar in contact en dragen ze tegelijkertijd bij aan gezonde voeding, local to local en het tegengaan van voedselverspilling.

Vers uit de Tuin is al in meerdere steden in Nederland actief. Elke gemeente is natuurlijk anders, maar Vers uit de Tuin heeft overal hetzelfde effect als het een beetje gaat lopen. Als je meedoet ervaar je het zelf. Elke keer delen geeft een vrolijk gevoel, ook door de dankbare reacties die je krijgt. Zelf oogst ophalen vergroot je wereld: je ontdekt nieuwe plekken in je eigen buurt, er ontstaan leuke gesprekken, je mag even meekijken in iemands (tuin) wereld en je ontdekt smaken van groente en fruit vers uit de grond. De kleine ontmoetingen, grappige contacten, nieuwe ervaringen met gezonde voeding en een goede bestemming voor overschotten, daar draait het allemaal om.

Ben jij ook enthousiast geworden? Stuur dan een mailtje naar s.jansen4@students.uu.nl of houd het platform in de gaten op www.versuitdetuin.nl!