Vogelhospitaal heeft vrijwilligers nodig

Vogelhospitaal zit met de handen in het haar

Normaliter is het dringen geblazen aan de poort bij het Vogelhospitaal in Haarlem-Noord. Maar door de lange, stille corona- én vogelgriepperiode is het legertje vrijwilligers danig geslonken. Daarom stuurt het hospitaal een dringende oproep de wereld in.

Vanaf mei start de drukke tijd weer,” vertelt voorzitter Nancy Bromet. “Dan worden er dagelijks vele vogels gebracht; de ambulances rijden af en aan met veelal jonge vogeltjes. Zonder voldoende vrijwilligers gaat het niet lukken om al die slachtoffers te helpen!”

Begeleiding

Ervaring of een opleiding is niet noodzakelijk. “Wel zin om de mouwen op te stropen. Nieuwelingen worden goed ingewerkt en begeleid,” vertelt beheerder Maria Elisa Hobbelink.

De werkzaamheden zijn heel divers. Het omvat het afwisselend schoonmaken van de hokken, voer klaarzetten en wie het in de vingers heeft mag helpen met het voeren van jonge vogeltjes of assisteren bij medische handelingen.

Beheerder Wiebe: “Maar of je nu de was doet, ruimtes schoonmaakt of medisch bijspringt, we doen het voor de vogels en het is allemaal even belangrijk.”

Er wordt gewerkt in dagdelen van ongeveer vier uur, zeven dagen per week. Er is een ochtend- en middagploeg. De meeste vrijwilligers werken één of twee vaste dagdelen per week.

Informatie

Meer informatie: www.vogelhospitaal.nl/help-mee/word-vrijwilliger/vogelverzorgster/

Of bel naar tel. (023)-525 5302 en vraag naar Wiebe Boomsma of Maria Elisa Hobbelink.

Ons opvanggebied omvat: Haarlem, Bloemendaal, Overveen, Heemstede, Bennebroek, Vogelenzang, Aerdenhout, Bentveld, Zandvoort, Spaarndam, Santpoort, Driehuis, Velserbroek, IJmuiden, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en de Bollenstreek.

Vrijwilligers aan de slag in het Vogelhospitaal. (Foto: Diana ter Braak/Vogelhospitaal).