Website sociaal wijkteams Haarlem

Lancering nieuwe website

Op 22 maart is de nieuwe website van de Sociaal Wijkteams gelanceerd: www.sociaalwijkteams.nl/haarlem. Via de site is het nu nog makkelijker om informatie over activiteiten of ondersteuning te vinden. De Sociaal Wijkteams willen hiermee ook online de Haarlemmers zo goed mogelijk van dienst zijn.

Website

Voor Haarlem: www.sociaalwijkteams.nl/haarlem

De Sociaal Wijkteams zijn er voor iedereen.

Je kunt er terecht als je vragen of problemen hebt op het gebied van welzijn, zorg, wonen, geldzaken en werk. Juist is deze tijden van corona, willen de Sociaal Wijkteams bewoners zo goed mogelijk ondersteunen.

Op de nieuwe website kunnen bewoners nu ook zelf veel informatie vinden: over wat ze zelf kunnen doen en welke activiteiten en ondersteuning ze in de buurt kunnen vinden. Ook kunnen ze op de teampagina’s meer informatie over de Sociaal Wijkteams vinden.

Wethouder Marie-Thérèse Meijs is blij met de nieuwe website. ‘’De Sociaal Wijkteams spelen een belangrijke rol; ze bieden ondersteuning dicht in de buurt. Het is mooi dat er nu een nieuwe website van de Sociaal Wijkteams is, ik hoop dat die eraan bijdraagt dat mensen nog beter de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben. Ik raad iedereen van harte aan snel een kijkje op de nieuwe website te nemen.’’

Natuurlijk kunnen bewoners altijd terecht bij de Sociaal Wijkteams als ze er zelf niet uitkomen. Ook in deze tijden van corona zijn de teams gewoon bereikbaar, bewoners kunnen een afspraak maken om langs te komen; er zijn op dit moment alleen geen inloopspreekuren.

Wijkgericht en laagdrempelig

De Sociaal Wijkteams werken vanuit de wijken en daardoor kennen ze de wijken goed en ze staan dicht bij de buurtbewoners. In elk Sociaal Wijkteam werken professionals vanuit verschillende organisaties. Ze bieden een luisterend oor en gaan samen met de bewoner, en waar mogelijk met mensen uit de omgeving, op zoek naar een antwoord of oplossing. Ook wanneer mensen zich zorgen maken over een buurtgenoot, kunnen ze contact opnemen met het Sociaal Wijkteam in de buurt.

“Wij staan voor persoonlijk en laagdrempelig contact en gaan samen met jou op zoek naar oplossingen in je eigen netwerk, in de buurt of binnen het professionele netwerk. Samen zoeken, samen doen, samen creëren.” Aldus Wendy Zijlstra, lid van Sociaal Wijkteam.