Winkelcentrum Schalkwijk Klassiek Extra

Zaterdag 16 november 2019 – aanvang: 13.00 uur
TenToon Ensemble en Shaza Manla

Op zaterdag 16 november zal een extra concert worden gegeven door leden van het TenToon Ensemble samen met Shaza Manla. Na een succesvolle samenwerking die onder andere te zien en te horen was op Schalkwijk aan Zee wordt de samenwerking nu in een kleinere bezetting voortgezet.

De fluitiste Rieneke Brink en de percussionist Mervyn Groot brengen samen met de in Schalkwijk wonende Syrische muzikante Shaza Manla een ontroerend programma met prachtige klanken uit het Midden-Oosten. De vele mythes en sages, adembenemende authentieke instrumenten en duizenden jaren van cultuur maken deze regio een muzikale oase.
Vele klassieke componisten, zoals De Falla en Bartok, zijn er in hun werk door beïnvloed en TenToon heeft een aantal hoogtepunten voor dit programma gearrangeerd.
Shaza, spelend op de Qanun, brengt prachtige, traditionele muziek ten gehore, en Rieneke en Mervyn zullen hieraan een bijdrage leveren.

Het concert begint om 13.00 uur en zal plaatsvinden in het Schalkwijk Theater op het plein voor de voormalige V&D in het winkelcentrum Schalkwijk.

Toegang is gratis