Zelfbouwproject

Ontwerp zelf, bouw samen

Op het lege grasveld aan de Baden Powellstraat in Haarlem is ruimte voor 24 zelfbouwkavels rondom een gemeenschappelijke binnentuin. Jij kan hier op een kavel jouw droomhuis bouwen. Samen met je nieuwe buren vorm je een collectief dat gezamenlijk dit nieuwe wijkje realiseert. 

Met de architect van het plan werken jullie aan het ontwerp en de aanvraag voor de vergunning, voor alle woningen tegelijk. Samen met je buren kiezen jullie één aannemer die alle woningen gaat bouwen. Je bepaalt zelf de indeling, materiaalkeuze en afwerking van je eigen woning.

De zelfbouwkavels zijn, inclusief privé tuin, 67 tot 152 m2 groot en bieden de mogelijkheid om twee- of drielaagse woningen te ontwerpen van 80 tot 150 m2. Alle zelfbouwkavels grenzen aan een gezamenlijk groen binnenterrein die je samen verder indeelt.

Over de locatie

Meerwijk is een onderdeel van de Haarlemse Schalkwijk. En deze jaren 60 wijk is in opkomst. De straten zijn breed opgezet en er is veel groen, genoeg potentie om hier een stralende buurt te creëren. Het belooft een wijkje voor iedereen te worden. De verschillende type woningen die er gebouwd worden is goed voor de diversiteit van de wijk.

Op loopafstand van onze locatie ligt een groot overdekt winkelcentrum met meer dan 125 winkels. Er is onlangs een nieuwe bioscoop geopend en de plannen voor een foodhal en meer horecagelegenheid zijn al aangekondigd.

Bereikbaarheid
Je woont hier tussen stad en land. Binnen een kwartier fiets je naar het bruisende centrum van Haarlem maar je kunt ook de rust op zoeken. De wijk is namelijk omringt met groen. Je wandelt zo naar recreatiegebied Poelbroek met de ringvaart, polders en fort Vijverhuizen. Dit groene gebied wordt ook wel de ‘achtertuin van Schalkwijk’ genoemd. Haltes voor het openbaar vervoer vind je voor de deur, net als uitvalswegen richting Amsterdam, Utrecht en Den Haag.
Interesse en wil je meer weten over dit zelfbouwproject?
Neem dan
contact op met Steenvlinder!

Vragen?
Heb je interesse in een kavel of vragen over het project Baden Powell van Steenvlinder?

Bezoek de website voor meer informatie en/of neem direct contact op.met Sarah Thiel van Steenvlinder:
06-30031806 of mail naar contact@steenvlinder.nl.